Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε συνέλευση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΛΙΝΥΑΕ

Σε δίωρη στάση εργασίας και συμβολική παρουσία αντιπροσωπείας του Σωματείου στη συνεδρίαση του ΣΥΑΕ στο υπουργείο Εργασίας προχώρησαν, χτες, οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από το παράρτημα Τρίπολης του Ινστιτούτου, όπως και συνολικά την ανάκληση του σχεδίου για 17 απολύσεις και κλείσιμο 5 παραρτημάτων του.

Σήμερα το Σωματείο προχωρά σε Γενική Συνέλευση προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Το Σωματείο έχει καταγγείλει την απόφαση για το κλείσιμο του παραρτήματος Τρίπολης του Ινστιτούτου και την απόλυση της εργαζόμενης σε αυτό, η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών και εκλεγμένη στο ΔΣ του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης.

Το κλείσιμο του παραρτήματος του Ινστιτούτου και η απόλυση της εργαζόμενης γίνονται «τη στιγμή που η εργοδοσία στέλνει τη μητρότητα στο απόσπασμα ως κόστος, ενώ τα μέτρα προστασίας των γυναικών στους χώρους εργασίας είναι ανύπαρκτα», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στηλιτεύει ακόμα τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που συμμετέχει στη διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ, καθώς «παραδίδει πλήρως την υπόθεση της υγιεινής και ασφάλειας στα χέρια των βιομηχάνων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ