Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Οχι στη «νομιμοποίηση» των επαγγελματικών ταμείων

Να μη «νομιμοποιήσουν» τον «δεύτερο πυλώνα», δηλαδή την επαγγελματική ασφάλιση στον κλάδο, με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν για νέα ΔΣ στα επαγγελματικά ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

Παράλληλα, τους καλεί σε οργάνωση της πάλης, «με προσανατολισμό τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες, κόντρα στα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών, των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Συσπειρωμένοι στην κλαδική Ομοσπονδία, στο ΠΑΜΕ, να δώσουν απάντηση σε όλους αυτούς με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 28ης Νοέμβρη και με άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις».

«Οι "συνδικαλιστές" των δύο διασπαστικών ομοσπονδιών του κλάδου (ΠΟΙΕ και ΠΟΣΥΦΕ) που δημιούργησαν και διοικούν τα επαγγελματικά ταμεία, σε αγαστή συνεργασία με τους φαρμακοβιομήχανους και την κυβέρνηση, μας καλούν να ψηφίσουμε και να συμμετέχουμε ενεργά στη διοίκηση των "Ταμείων μας"!», σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ. «Μας καλούν, δηλαδή, να επικυρώσουμε τους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους, το νόμο Κατρούγκαλου και το "Ασφαλιστικό Μητσοτάκη"! Να στηρίξουμε τη στρατηγική επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, γιατί αυτό είναι η επαγγελματική ασφάλιση».

Η ΟΕΦΣΕΕ υπογραμμίζει: «Η μετατροπή του επικουρικού ταμείου (ΤΕΑΥΦΕ - ΝΠΔΔ) σε επαγγελματικό - ΝΠΙΔ και στον κλάδο σύνταξης και στον κλάδο Πρόνοιας (...) επιδείνωσε την κατάσταση των εργαζομένων - ασφαλισμένων και των συνταξιούχων (...) Η σύνταξη ολοένα μετατρέπεται σε επίδομα ελεημοσύνης (...) Η συνολική μείωση στις συντάξεις από το 2013 υπολογισμένη μέχρι και το 2020 φτάνει περίπου στο 80%. Αυξήθηκε ο χρόνος καταβολής συντάξεων. Ο κλάδος Πρόνοιας καταβάλλει το εφάπαξ με τεράστια καθυστέρηση και με την προβλεπόμενη από το σχετικό νόμο μείωση, της τάξης του 64%, χωρίς να αποκλείονται και άλλες μειώσεις. Μια σειρά από παροχές, όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις και τα χαμηλότοκα δάνεια, καταργήθηκαν».

Και ξεκαθαρίζει: «Η ΟΕΦΣΕΕ από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε και αντιπαρατέθηκε με τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα "ΕΤΕΑ ή Επαγγελματικό Ταμείο" και όσους τα θέτουν. Υπερασπίζεται με όλες τις δυνάμεις της τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της Ασφάλισης, που με αγώνες και θυσίες κατέκτησε το εργατικό κίνημα (...) Δεν δεχόμαστε καμία νέα μείωση σε συντάξεις - παροχές - εφάπαξ. Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Καμιά αύξηση εισφορών (...) Διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών μας, όλων αυτών που μας άρπαξαν. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μας έχουν τσακίσει. Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Ταμεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ