Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ «ΠΕΡΑ(Σ)ΜΑ»
«Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη το όπλο του»

«

Ο καλλιτέχνης είναι μια πολιτική ύπαρξη. Αγρυπνά αδιάκοπα μπροστά στα θλιβερά, φλέγοντα κι ευχάριστα γεγονότα όλου του κόσμου και αντιδρά σε αυτά με όλο του το είναι.

Τι θαρρείτε πως είναι ο ζωγράφος; Ενας ανόητος που έχει μόνο μάτια;... Οχι, η ζωγραφική δεν έγινε για να διακοσμεί διαμερίσματα. Είναι όπλο στον αμυντικό και επιθετικό πόλεμο ενάντια στον εχθρό».

Με τα παραπάνω λόγια του Πάμπλο Πικάσο, η Κίνηση Εικαστικών «Πέρα(σ)μα» καλεί τους εικαστικούς να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση της Κίνησης την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 18.00, στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256).

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Ζούμε σε καιρούς που "αυτοί που βρίσκονται ψηλά" μιλάνε για "ασφάλεια" και ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Σε καιρούς που μιλάνε για "νέα εποχή", και στο παζάρι του ληστή, ο λαός αγοράζει στιλβωτικό για τις αλυσίδες του. Σε καιρούς που οι αφεντάδες θαρρούν πως είναι κι αυτοί ζωγράφοι κι ανακατεύουν στην παλέτα τους τα χρώματα της ζωής μας: Μαύρο όπως το πετρέλαιο, σταχτί όπως το Μάτι και η Κινέτα, ροζ όπως οι αυταπάτες...

Σε αυτούς τους καιρούς, οι καλλιτέχνες εικαστικοί δεν θα μείνουμε ακίνητοι. Κάνουμε το βήμα και αντιδρούμε. Βήμα δυνατό και σταθερό, γιατί πατάει πάνω στα χνάρια των βημάτων του λαού. Στα βήματα των εργατών, πάνω κάτω στους διαδρόμους του εργοστασίου, πάνω κάτω στους δρόμους των διαδηλώσεων και της απεργίας. Δική μας η παλέτα! Δικά μας τα χρώματα!

Γι' αυτό, την Κυριακή 18 Νοέμβρη συμμετέχουμε στη συνάντηση της Κίνησης Εικαστικών "Πέρα(σ)μα". Μπορούμε όλοι μας να συμβάλουμε με τις γνώμες μας, τις ιδέες και τις σκέψεις μας, στο περιεχόμενο και τον προγραμματισμό της παρέμβασής μας. Πάνω από μια δεκαετία πια, γνωρίζουμε τι μας ενώνει: Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη το όπλο του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org