Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Εντείνουν τις προετοιμασίες για τις νέες μεγάλες συγκεντρώσεις

Από τη μαζική συνέλευση των συνταξιούχων στη Λάρισα
Από τη μαζική συνέλευση των συνταξιούχων στη Λάρισα
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των νέων κινητοποιήσεων που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, ενάντια σε όλες τις παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Συγκεκριμένα, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις προχωράνε σε δύο μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις για τους συνταξιούχους όλης της χώρας:

-- Στην Αθήνα, στις 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τους συνταξιούχους από Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά.

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Νοέμβρη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, για τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/12 στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μαζική συνέλευση στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας πραγματοποίησε μαζική συνέλευση την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο.

Την εισήγηση στη συγκέντρωση παρουσίασε η Φωτεινή Σβάρνα, αντιπρόεδρος Σωματείου ΙΚΑ Λάρισας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν αγωνιστικά και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ στις 28/11.

Στη ομιλία του, ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφέρθηκε στις επερχόμενες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και στο πλαίσιο των αιτημάτων - διεκδικήσεων που προβάλλεται. Σχολιάζοντας το όλο ζήτημα με τις αιτήσεις και τις αγωγές για την επιστροφή παρακρατηθέντων από τις συντάξεις, τόνισε ότι ο δρόμος για τους συνταξιούχους είναι να δυναμώσουν την πάλη τους για να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και για να τους δοθούν τα αναδρομικά κι όσα άλλα τους έχουν πάρει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ