Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, απευθύνουν μια σειρά σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Αποφάσεις με τις οποίες καλούν στην απεργία και τη συγκέντρωση στην Ομόνοια έχουν πάρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο» δρομολογεί λεωφορείο για την απεργιακή συγκέντρωση (αναχώρηση στις 9 π.μ. από την πύλη του νοσοκομείου - προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Μεταξουργείο).

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου καλεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.

Σε άλλες περιοχές έχουν οριστεί οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις: Αργοστόλι, 11 π.μ., στο νοσοκομείο. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Ικαρία, 12 μ., πλατεία Ευδήλου. Καβάλα, 10.30 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια. Λέσβος, 10.30 πμ., πλατεία Σαπφούς. Λευκάδα, 10 π.μ., στο νοσοκομείο. Λήμνος, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ. Πρέβεζα, 10 π.μ., στη ΔΟΥ. Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Βαθύ).

Ακόμα, αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη έχουν πάρει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Απεργία και στην ιδιωτική Υγεία

Μέρα κλαδικής απεργίας είναι η αυριανή και για τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Υγεία.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής τονίζει πως η επιτυχία της κλαδικής απεργίας μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 28/11.

Καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 7 π.μ., έξω από το νοσοκομείο «Metropolitan».

Το Σωματείο παλεύει για ενιαία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους σε κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και γηροκομεία. Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν: Αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς. Επαναφορά επιδομάτων που «κόπηκαν» το 2012. Επαναφορά ειδικών αδειών και ωραρίων, όπου αυτά καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Κατάργηση του διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων. Κανείς εργαζόμενος με κάτω από 751 ευρώ. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

Το Σωματείο απαντά παράλληλα στην προσπάθεια συκοφάντησής του από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΣΝΙΕ), που σε «επείγουσα ανακοίνωση» τις προηγούμενες μέρες επανέλαβε «τη γνωστή καραμέλα περί κομματικοποίησης». Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση και «επιτίθενται με μένος στο κλαδικό Σωματείο, την ώρα που τα μέλη μας πρωτοστατούν στην επιτυχία της». Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας αρνήθηκαν επανειλημμένα τις προτάσεις για σύσκεψη των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων για να οργανωθεί η απεργία.

Σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στην απεργία απευθύνει και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ν. Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ