Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 14 Νοέμβρη και στις 28 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που περιπλανιέται «μεταξύ μακροχρόνιας ανεργίας και εργασίας με ημερομηνία λήξης», που δουλεύει με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, που δεν μπορεί να αποφασίσει «πότε και αν θα γίνει μητέρα, αφού η μητρότητα στήνεται στο απόσπασμα από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία». Απευθύνεται στις αυτοαπασχολούμενες στις πόλεις και στην ύπαιθρο που «λυγίζουν από τα βάρη των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών», στις συνταξιούχους που μετρούν συνεχώς «απώλειες στη σύνταξη, στο εισόδημα, στα δικαιώματά τους».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας καταδικάζει να ζούμε σ' έναν εργασιακό μεσαίωνα, θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών», υπογραμμίζει η ΟΓΕ και καλεί τις γυναίκες να παλέψουν για τα δικαιώματά τους «στην εργασία, στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ