Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καμία ανοχή στο χτύπημα της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης

Ανακοίνωση με αφορμή την αστυνομική παρουσία στις εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Ιδιωτικό συμφωνητικό της πλειοψηφίας του ΔΣ στο ΕΚ Καβάλας με εταιρεία σεκιούριτι, για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου!
Ιδιωτικό συμφωνητικό της πλειοψηφίας του ΔΣ στο ΕΚ Καβάλας με εταιρεία σεκιούριτι, για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου!
«Καμία ανοχή στην απαγόρευση και τον περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το νέο επεισόδιο που σημειώθηκε σε αυτήν την επιχείρηση έντασης της αστυνομοκρατίας, με την παρουσία αστυνομικού διευθυντή και ασφαλίτη στις εργασίες του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Φέτος, σε μια σειρά πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται τα Συνέδρια των Εργατικών Κέντρων με την παρουσία security, αστυνομίας, ΜΑΤ και ασφάλειας, με απευθείας κάλεσμα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ!

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, προκειμένου να προστατέψουν το όργιο νοθείας που έχουν στήσει από κοινού με την εργοδοσία και το κράτος, καταφεύγουν σε όλους τους τρόπους τρομοκράτησης και καταστολής. Η κυβέρνηση ανταποδίδει τη στήριξη που της παρέχει η ΓΣΕΕ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής.

Χτες στην έναρξη του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, η παρουσία των δυνάμεων καταστολής αναβαθμίστηκε με τη συμμετοχή αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος δήλωσε καλεσμένος από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, δικαιολογώντας πως βρίσκεται στο χώρο του Συνεδρίου «για κάθε ενδεχόμενο». Στη συνέχεια πιάστηκε «στα πράσα» ένας από τους ασφαλίτες (Δημήτρης Βύσαλης) εντός της αίθουσας των διαδικασιών του Συνεδρίου.

Η παρέμβαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, πριν λίγες μέρες, φαίνεται πως λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά.

Εχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την παρουσία, τη συμμετοχή και την επέμβαση της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής στις συλλογικές διαδικασίες των εργατών όλο αυτό το διάστημα.

Σεκιούριτι έξω από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων...
Σεκιούριτι έξω από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων...
Τι δουλειά έχει η αστυνομία στα συνέδρια των εργαζομένων;

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες στη ΓΣΕΕ πως δεν θα ανεχτούμε τη φάμπρικα των διώξεων, των μηνύσεων αλλά και της αστυνομικής παρακολούθησης των εργατικών συνεδρίων. Να σταματήσει εδώ και τώρα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και των οργάνων του να επιστρέψουν ο χωροφύλακας και ο χαφιές.

Οσοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις απαράδεκτες, δύσοσμες και κατασταλτικές παρεμβάσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Θα οργανωθούν και θα αντεπιτεθούν για τα δικαιώματά τους, τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Εξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας από τα σωματεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών. Να πάρουν απάντηση με τη μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Μήνυση σε συνδικαλιστές για διατάραξη της «κοινωνικής ειρήνης»...
Μήνυση σε συνδικαλιστές για διατάραξη της «κοινωνικής ειρήνης»...
Ολοι στη γενική απεργία στις 28 Νοέμβρη!».


ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του «συνεδρίου» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης!
ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του «συνεδρίου» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης!

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org