Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νοθεία, «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας και... «μούγγα» με τη σφραγίδα των εργατοπατέρων

Την ανάγκη να σταματήσει αυτή η κατρακύλα ανέδειξε η «Εργατική Ενότητα»

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την παρουσία του ασφαλίτη σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Συνέδριο (δεύτερος από δεξιά σε πρώτο πλάνο)
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την παρουσία του ασφαλίτη σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Συνέδριο (δεύτερος από δεξιά σε πρώτο πλάνο)
Κάθε είδους μεθοδεύσεις επιστράτευσε η συνδικαλιστική πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) - προκειμένου να «κουκουλώσει» τη νοθεία που οργάνωσε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως και να εμποδίσει οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση στο 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη.

Χαρακτηριστικά, εκτός από αντιπροσώπους της «Εργατικής Ενότητας», τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν τοποθετήθηκε κανένας άλλος, αλλά ούτε και ζήτησε να τοποθετηθεί!

Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣΕΕ για παρουσία της Αστυνομίας στα συνέδρια, έστειλε το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, για να προστατέψει τις δυνάμεις που στηρίζουν το πέρασμα των αντεργατικών πολιτικών. Η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, βέβαια, έχει και άλλες πτυχές. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια εκλεγμένου αντιπροσώπου στο Συνέδριο, που είπε σε αντιπρόσωπο της «Εργατικής Ενότητας»: «Θα σας ψήφιζα, αλλά φοβάμαι ότι θα με απολύσουν»... Την ίδια στιγμή, γίνονταν συζητήσεις για «συνδικαλιστές που τα παίρνουνε από την εργοδοσία»...

Πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, οι δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» έδωσαν τη μάχη για να αποκαλύψουν τον ρόλο των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ, που με τη χρήση... «δεύτερης» σφραγίδας επικύρωναν νόθους αντιπροσώπους.

Ακολούθησε το γεγονός της αποκάλυψης ασφαλίτη, όταν αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» τον έπιασαν «στα πράσα» στο μέρος όπου περίμεναν αντιπρόσωποι για να πάρουν την κάρτα συμμετοχής στο Συνέδριο!

Να σημειωθεί ότι οι άλλες παρατάξεις δεν ζήτησαν τον λόγο έστω για να καταγγείλουν το γεγονός από το βήμα του Συνεδρίου... Το Συνέδριο ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδη (ΠΑΣΚΕ), που κι αυτός δεν είπε λέξη για το απαράδεκτο γεγονός. Αντίστοιχα, λέξη δεν άρθρωσε ούτε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών...

Χαρακτηριστικό της πρεμούρας της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης να λήξει όπως - όπως την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, είναι και το ότι προσπάθησε να αφαιρέσει τον λόγο από τα κόμματα που είχαν προσκληθεί σε αυτό! Μόνο κάτω από την απαίτηση συνέδρων τον λόγο πήρε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που μεταξύ άλλων κατήγγειλε την παρουσία του ασφαλίτη.

Στη συνέχεια, η «Εργατική Ενότητα», η οποία τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις νοθείας, ζήτησε να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, ωστόσο, με τη στήριξη της πλειοψηφίας, ανέλαβε να κουκουλώσει τη νοθεία, διακόπτοντας πραξικοπηματικά τη διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη και λήγοντας την πρώτη μέρα του Συνεδρίου.

Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε και τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου. Η «Εργατική Ενότητα» έθεσε πάλι ζήτημα νομιμοποίησης, ωστόσο και πάλι η πλειοψηφία αποχώρησε και ουσιαστικά δεν έγινε Συνέδριο, επιβεβαιώνοντας ότι ήθελε πάση θυσία να μην υπάρξει ζωντανή αντιπαράθεση, να μην ακουστούν οι θέσεις και η πείρα των ταξικών δυνάμεων.

Με τη Διακήρυξή της η «Εργατική Ενότητα» απευθύνει κάλεσμα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να σταματήσουν αυτήν την κατρακύλα, να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας» στις εκλογές στο ΕΚΘ που πραγματοποιούνται την Κυριακή 11/11.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ