Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Θείος Βάνιας» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση «Θείος Βάνιας» του Αντον Τσέχοφ, που εγκαινιάζει τη θεατρική περίοδο 2018 - 2019 του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο. Το έργο θα παρουσιαστεί στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου στις 22 Νοέμβρη και για λίγες παραστάσεις.

Με το αριστουργηματικού ρεαλισμού και πικρής και μελαγχολικής ειρωνείας έργο του, «Θείος Βάνιας», ο Τσέχοφ «καθρεφτίζει» το ανθρωπολογικό και κοινωνικό τέλμα της εποχής του, μέσα από τους πρωταγωνιστές του. Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανιψιά του, Σόνια, ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα κτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Οταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία - μετάφραση: Γιώργος Κιμούλης. Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα. Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη. Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Κώστας Γαλανάκης, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαίρη Νάνου, Κώστας Κοράκης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή 20.30, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 19.00.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ