Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΑ
Παρέμβαση για το πρόβλημα των ναρκωτικών στο Ιδρυμα

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας έκανε την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Αγώνα Ανασυγκρότησης του φοιτητικού συλλόγου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ), για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ιδρυμα με το θέμα των ναρκωτικών. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου, από την πλευρά τους, διαφήμισαν τα μέτρα που συζητούν να πάρουν για χώρους «ελεγχόμενης χρήσης» και ισχυρίστηκαν ότι ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ έχουν πλήρη χρηματοδότηση, όταν όμως η συζήτηση πήγε στο street work, το πλέον αποτελεσματικό πρόγραμμα για την προσέγγιση των τοξικοεξαρτημένων στον δρόμο από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, παραδέχτηκαν πως είναι στελεχωμένο με μόλις 16 άτομα, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες από τον αριθμό των τοξικοεξαρτημένων στους δρόμους της Αθήνας.

Η Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της για το πρόβλημα τονίζει μεταξύ άλλων:

«Δεν δεχόμαστε να πηγαίνουμε κάθε μέρα στις σχολές μας για να μορφωθούμε και να βλέπουμε νέα παιδιά να αργοπεθαίνουν στους δρόμους γύρω από τη σχολή μας και όσους τους έσπρωξαν σε αυτή την κατάσταση να τους συμπεριφέρονται σήμερα σαν σκουπίδια. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι λύση να μεταφέρονται από το ένα στενό στο άλλο. ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς τους ανθρώπους δεν ονειρευόταν να βρίσκεται έξω από την ΑΣΟΕΕ παρακαλώντας να "πάρει τη δόση" του.

Το πρόβλημα στην ΑΣΟΕΕ έχει ονοματεπώνυμο και χρονικό!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ολοι μαζί μείωσαν τη χρηματοδότηση στα Κέντρα Πρόληψης, τα θεραπευτικά προγράμματα, τα προγράμματα δράσης στο δρόμο. Ενίσχυσαν τη χορήγηση υποκατάστατων αντί για τα στεγνά προγράμματα, αντιμετωπίζουν το ζήτημα ως ιατρικό πρόβλημα, χωρίς να παίρνουν μέτρα αντιμετώπισης των κοινωνικών αιτιών που οδηγούν στη χρήση και εξάρτηση. Εχουν μειώσει τις ποινές απέναντι στο εμπόριο ναρκωτικών και τους εμπόρους, ενώ ανοίγουν τον δρόμο για παραπέρα όξυνση της κατάστασης μέσω της ίδρυσης shooting rooms και τη "χορήγηση υποκατάστατων ναρκωτικών ή ναρκωτικών για μείωση της βλάβης στους πανεπιστημιακούς χώρους". Η μετατροπή των ΑΕΙ σε χώρους διανομής κρατικής πρέζας θα συντηρήσει και θα οξύνει την εξάρτηση, αφού θα οδηγεί ανθρώπους στην καταστροφή ...αλλά με "ιατρική ασφάλεια"».

Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί μεταξύ άλλων:

  • Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στον δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών, των θεραπευτικών κοινοτήτων και των κέντρων πρόληψης με άμεση κρατική χρηματοδότηση, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες. Ανάπτυξη του δικτύου των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, δωρεάν και χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτών.
  • Ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού των ιδρυμάτων, χωρίς security και εργολαβίες, αποκατάσταση του φωτισμού. Αναβάθμιση των ψυχαγωγικών - πολιτιστικών - αθλητικών υποδομών, των χώρων πρασίνου των ιδρυμάτων για να αποκτήσουν «ζωή τα ιδρύματα» και εκτός εκπαιδευτικών διαδικασιών, να γίνουν κυψέλες δημιουργίας και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των νέων.
  • Αναβάθμιση του Πεδίου του Αρεως και της περιοχής. Επαρκής, πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσουν όλες οι ενέργειες για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση. Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, επισκευών κ.λπ. Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου. Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας κ.ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη(2022-03-11 00:00:00.0)
Μένουμε ανυπότακτοι με καθαρή σκέψη! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά(2020-06-26 00:00:00.0)
Πλατιά συσπείρωση για μια αντιναρκωτική πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο(2020-02-08 00:00:00.0)
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την κατάσταση με τους τοξικοεξαρτημένους στο πανεπιστήμιο(2017-11-14 00:00:00.0)
Εγκληματική συγχώνευση(2013-06-22 00:00:00.0)
Εγκληματική συγχώνευση(2013-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ