Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας

Από την κινητοποίηση των μαθητών στην Κομοτηνή
Από την κινητοποίηση των μαθητών στην Κομοτηνή
Με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, συνεχίζουν οι μαθητές τις κινητοποιήσεις μετά τα συλλαλητήρια που έγιναν στην Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις στις 29 Οκτώβρη. Με κεντρικό αίτημα να μην κατατεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνει κάλεσμα στα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση και στα 15μελή, 5μελή και στις Συντονιστικές Επιτροπές της υπόλοιπης Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις στήριξης της δράσης, στέλνοντας μαθητές - αντιπροσώπους τους στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ, οι μαθητές προχωρούν σε πολύμορφες κατά τόπους κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα, με αποφάσεις των συμβουλίων τους, οι μαθητές του 1ου και του 2ου Γυμνασίων Κομοτηνής έκαναν αποχή από το μάθημα και κινητοποίηση. Οπως και στα περισσότερα σχολεία της πόλης, η κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς είναι εκρηκτική. Οι ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, όπως και η ανεπαρκής συντήρηση των σχολικών κτιρίων, συνεχίζουν να υφίστανται. Οι μαθητές και φέτος έρχονται αντιμέτωποι με το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης θέρμανσης μέσα στις τάξεις τους, επίσης παιδιά που μένουν στα κοντινά χωριά δεν δικαιούνται πάσο για να μπορούν να μεταφέρονται στο σχολείο τους δωρεάν, κάτι που αναγκάζει τις οικογένειές τους να βάζουν για άλλη μια φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη. Η πορεία τους κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές κατέθεσαν τα δίκαια αιτήματά τους.


Αντίστοιχη κινητοποίηση έκαναν την Πέμπτη εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Λυκείου Μαραθώνα, που προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των σοβαρών ελλείψεων εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζει το σχολείο δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν δεσμεύτηκε για το πότε θα καλυφθούν τα κενά, ενώ ειπώθηκε ότι συνολικά στην Ανατολική Αττική χάνονται 1.500 ώρες τη βδομάδα λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών.

Σωματεία εκπαιδευτικών παίρνουν επίσης αποφάσεις και δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, με κεντρικά αιτήματα μόνιμους μαζικούς διορισμούς άμεσα για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.ά. Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις ενάντια στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις συγχωνεύσεις(2021-10-20 00:00:00.0)
Σε αναβρασμό ενάντια στις νέες ρυθμίσεις(2018-11-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για προβλήματα και ελλείψεις στα σχολεία(2017-10-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την Παιδεία(2014-11-19 00:00:00.0)
Σκηνικό κενών και νέων συμπτύξεων(2014-10-09 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σήμερα για τη δίωξη εκπαιδευτικού(2013-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ