Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΡΑΜΑ
«Η τρομοκράτηση των μαθητών δεν θα περάσει!»

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ

«

Η τρομοκράτηση των μαθητών δεν θα περάσει! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους!», δηλώνει το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του, καταδικάζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη έξω από τα Λύκεια της Δράμας.

Οπως αναφέρει, «σε σχολεία της πόλης που ήταν υπό κατάληψη, όπως στο 2ο Λύκειο, στο Μουσικό και στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, τη Δευτέρα το πρωί οι μαθητές βρήκαν απέναντί τους πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες με "εισαγγελική εντολή" - όπως δήλωναν - και με απειλές έσπασαν την κατάληψη.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης ήταν συντονισμένη "από τα πάνω" φαίνεται κι από το γεγονός ότι παρόντες σε αυτήν την προσπάθεια ήταν τόσο ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και αξιωματικοί της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τα απαράδεκτα γεγονότα, την παρέμβαση εισαγγελέων και αστυνομίας κόντρα στους αγώνες των μαθητών! Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας που αμφισβήτησε τη νομιμότητα των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι εισαγγελείς και η αστυνομία επεμβαίνουν ενάντια σε μαθητές!

"Νομιμότητα" στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο και ζωή με δικαιώματα, οι Γενικές τους Συνελεύσεις μέσα από τις οποίες αποφασίζουν και κινητοποιούνται. "Υποκινητές" των μαθητών είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το Λύκειο, τους στερεί πολύτιμες γνώσεις, τους χωρίζει ανάλογα με το πορτοφόλι τους. Οπως λέει και το σύνθημα των μαθητών: "Δεν βγαίνουνε τα όνειρα στην παρανομία... Νόμος οι ανάγκες μας και όχι η αδικία!"», σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών αύριο Παρασκευή (8/11/2018)
Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών στο Κερατσίνι (18/2/2014)
Καταλήψεις σε σχολεία της χώρας (8/12/2000)
«Ποτάμια» μαθητών σε όλες τις πόλεις (8/12/1999)
Οι σπίθες γίνονται φωτιά (8/12/1999)
Σπάνε την τρομοκρατία (13/1/1999)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org