Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Πρωτεύει ο δικός τους αγώνας

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τη διοίκηση του σωματείου

Τις δραματικές συνέπειες που έχουν προκύψει στη ΣΟΦΤΕΞ με το ξεπούλημά της σε πολυεθνική κοινοπραξία, οδηγώντας τη μεγαλύτερη ελληνική χαρτοβιομηχανία ουσιαστικά στη διάλυση, με τη διοίκηση της επιχείρησης να πουλάει ή να νοικιάζει τμήματα των εργοστασίων και να μεθοδεύει απολύσεις εργαζομένων, επισήμανε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ - αποτελούνταν από τον Γ. Μαρίνο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και τον Β. Τιρτιράκη, μέλος της ΚΕΟΕ - κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης που είχαν. Οι συνδικαλιστές στη συνάντηση ζήτησαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στην προσπάθειά τους να ακυρωθεί η πώληση της εταιρίας και να περάσει στην ευθύνη του κράτους, ενώ αναφερόμενοι στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Δράμας, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, τόνισαν ότι αυτό έχει γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται: «Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα που κάνουν για να φύγουν οι ιδιώτες από τη ΣΟΦΤΕΞ και για το πέρασμά της στην ευθύνη του κράτους. Ομως, ως προς την αποτελεσματικότητα, πρωτεύει ο δικός τους αγώνας».

Ειδικότερα στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέφερε ότι το Κόμμα στάθηκε κοντά στους εργαζόμενους και πρόβαλε τα αιτήματα με επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή και με πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξε και στηρίζει τον αγώνα τους.

Οπως σημείωσε η αντιπροσωπεία, η ιδιωτικοποίηση της ΣΟΦΤΕΞ και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σε βάρος των εργαζομένων. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που συστατικά τους στοιχεία είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος τόνισε τέλος προς στους συνδικαλιστές ότι το βασικό ζήτημα είναι η αγωνιστική συσπείρωση και η συντονισμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με πλαίσιο αιτημάτων που θα υπηρετεί την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απορρίπτοντας εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και τους κυβερνητικούς ελιγμούς.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ