Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων ενόψει του Συνεδρίου του ΕΚΗ

Τις διαδικασίες - εξπρές, με τις οποίες η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) σχεδιάζει να το οδηγήσει σε εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, καταγγέλλει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Απευθυνόμενη με ανακοίνωσή της στα σωματεία και τους εργαζόμενους, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα να δώσουν μάχη για ένα συνέδριο που θα συζητήσει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και θα γίνει χωρίς νόθους αντιπροσώπους, με τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό του ΕΚΗ.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί σε μαζική παρουσία στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την Τετάρτη 7/11, με προσυγκέντρωση των σωματείων στις 5.30 μ.μ., στο πάρκο Γεωργιάδη.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ επισημαίνει πως την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δεκάδες εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έχουν ριχτεί στη μάχη της προετοιμασίας και της επιτυχίας της επικείμενης απεργίας, «η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου πήρε θέση ενάντια στην οργάνωση απεργιακής απάντησης στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, καταψηφίζοντας την πρόταση 7 σωματείων του νομού για προκήρυξη απεργίας στις 14 του Νοέμβρη, στοιχιζόμενη πίσω από τη γραμμή της ΓΣΕΕ».

Παράλληλα, η πλειοψηφία της διοίκησης επιταχύνει τις διαδικασίες για πρόωρο συνέδριο με αντικαταστατικές διαδικασίες - εξπρές. «Με λίγα λόγια, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και τα σωματεία θα δίνουν τη μάχη της απεργίας, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ θα δίνει τη μάχη για να διατηρήσει τον συσχετισμό μέσα στο ΕΚΗ υπέρ των συμφερόντων της εργοδοσίας, θα διενεργήσει ένα συνέδριο μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, ένα συνέδριο ψηφοκαταμέτρησης για την ανακύκλωση του εργατοπατερισμού και των καρεκλών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με σωρεία νόθων αντιπροσώπων από σωματεία - φαντάσματα που έχουν προκύψει μέσα από την ανοιχτή συνεργασία της πλειοψηφίας του ΕΚΗ με τη μεγαλοεργοδοσία και δεν έχουν καμία δράση», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οπως καταγγέλλει, η διεξαγωγή του συνεδρίου ανακοινώθηκε στα τοπικά ΜΜΕ «χωρίς απόφαση του ΔΣ του ΕΚΗ κατά παράβαση του καταστατικού του».

Επιπλέον, η πλειοψηφία της διοίκησης «αρνείται να συγκαλέσει διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να ελεγχθούν τα πρακτικά των αρχαιρεσιών των σωματείων, να διασφαλιστεί η νομιμότητα των αντιπροσώπων», «κωλυσιεργεί στην πραγματοποίηση ΔΣ» και «επιμένει στην αντικαταστατική σύγκληση του Συνεδρίου».

«Η εργατική τάξη του νομού δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν προσπαθούν να την κρατήσουν ναρκωμένη οι εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί εργαζόμενους και σωματεία να κάνουν το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου δική τους υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ