Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της

Πληθαίνουν συνεχώς οι αποφάσεις καταδίκης της πρωτοφανούς ενέργειας ενάντια στο πρωτοβάθμιο συνδικάτο

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Πειραιά
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Πειραιά
Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα», η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε χτες κινητοποίηση στα δικαστήρια Πειραιά, αντιδρώντας και καταγγέλλοντας την έφοδο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στα γραφεία της την Τετάρτη 31/10 και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων.

Στην κινητοποίηση, για την οποία η ΕΛΜΕ κήρυξε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, συμμετείχαν αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ, της ΟΓΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης» (Κερατσινίου - Περάματος), «Σωκράτης» (Ανατ. Αττικής) και «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης).

Αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πειραιά μετέβη εντός των δικαστηρίων, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία ενός πρωτοβάθμιου σωματείου, με πρόσχημα μια ανυπόστατη καταγγελία για τη βοήθεια που δίνει το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ σε μέλη της, σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο καταστατικό της.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση στα όσα έθεσε το σωματείο και στο αν θα σταματήσει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία σε βάρος του, ενώ ανέφερε ότι το όποιο αίτημα εκ μέρους του σωματείου θα πρέπει να κατατεθεί γραπτώς από τον συνήγορό του...

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Ηλίας Πατίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στο κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται προς τη συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών. «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν για το ότι προσφέρουμε υλική βοήθεια σε εξαθλιωμένους από την αντιλαϊκή πολιτική συναδέλφους μας», κατέληξε.

Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι ανακοινώσεις καταδίκης της εφόδου του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά, από σωματεία, Συλλόγους Εκπαιδευτικών και άλλους φορείς.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι «αποτελεί πρόκληση η ενέργεια του ΣΔΟΕ, να κυνηγά με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή και το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συγκεκριμένη ενέργεια του ΣΔΟΕ, που δεν έχει προηγούμενο στα συνδικαλιστικά χρονικά και θυμίζει άλλες εποχές».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σημειώνει πως «δεν είναι τυχαία αυτή η ενέργεια, ιδιαίτερα τώρα που το συγκεκριμένο σωματείο έχει αναπτύξει δράση για προβλήματα που αφορούν την Εκπαίδευση. Η αγωνιστική του δράση έχει ενοχλήσει. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση, με την προσπάθεια που κάνει να βάλει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων. Το ΕΚΠ είναι στο πλευρό της ΕΛΜΕ Πειραιά και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση τέτοιες παρεμβάσεις στα σωματεία - μέλη του».

Ανακοινώσεις καταδίκης της απαράδεκτης εφόδου του ΣΔΟΕ έχουν βγάλει ακόμα η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» (Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου), «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Αττικής «Ο Βύρων», οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κορυδαλλού, Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας» και Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η Στοργή του Παιδιού», τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η ΠΕΝΕΝ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ