Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Γάλλων συνδικαλιστών

Στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη της αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από Εργατικά Κέντρα της Γαλλίας που βρέθηκαν για τρεις μέρες στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με συνδικάτα και φορείς.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν συνδικαλιστές από τα Εργατικά Κέντρα Μασσαλίας (Union Departementale CGT 13 des Bouches du Rhone) και Βαλ Ντε Μαρν Παρισιού (Union Departementale UD CGT 94 du Val de Marne).

Χτες το πρωί, οι Γάλλοι συνδικαλιστές επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχαν συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων. Ακολούθησαν συναντήσεις με τις Ομοσπονδίες Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και του υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ). Αμέσως μετά, οι συνδικαλιστές επισκέφτηκαν τον Πειραιά, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Νίκο Ξουράφη, και με συνδικάτα της περιοχής.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Metropolitan» («Athens Marriott»). Εκεί συζήτησαν με το επιχειρησιακό σωματείο, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που είχε προγραμματιστεί με θέμα την προετοιμασία της απεργίας.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος της τελευταίας μέρας της επίσκεψης ήταν η πυρόπληκτη περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα. Στο Στέκι Αλληλεγγύης τούς υποδέχθηκαν μέλη της Επιτροπής Πυρόπληκτων, ενώ οι Γάλλοι συνδικαλιστές πρόσφεραν οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσαν για τους πληγέντες.

Με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Metropolitan» («Athens Marriot»)
Με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Metropolitan» («Athens Marriot»)
Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, στα γραφεία του στο Λαύριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνής Συνάντηση Συνδικάτων του Εμπορίου της ΠΣΟ(3/7/2019)
Αλληλεγγύη στην τριήμερη απεργία του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας 13 - 15 Δεκέμβρη(11/12/2018)
Ευχαριστήριο από το ΠΑΜΕ(24/8/2018)
Συνάντηση της ΠΣΟ με Γάλλους συνδικαλιστές(15/11/2013)
Διεκδικούν οικονομική ενίσχυση(21/12/2007)
Στο Αίγιο σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα(27/7/2007)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org