Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Απούσα η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ από τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις σχολιάζει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), καθώς οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ) «έλαμψαν διά της απουσίας τους» από αυτές.

Να σημειωθεί ότι στην Αττική πέντε ΕΛΜΕ είχαν κηρύξει στάση εργασίας, στηρίζοντας την κινητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν μαζί με τους μαθητές στο κέντρο της Αθήνας και εκπρόσωπος της ΑΣΕ από το ΔΣ της ΟΛΜΕ απηύθυνε χαιρετισμό στο ανοιχτό Συντονιστικό των μαθητών που έγινε αμέσως μετά την κινητοποίηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του ΔΣ ήταν απούσες.

«Δεν μας κάνει εντύπωση», σχολιάζει σχετικά η ΑΣΕ, «αφού τελικά στο ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν υπάρχουν τρεις παρατάξεις που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά η εξής μία: Αυτή που υπηρετεί την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης για μια Εκπαίδευση με όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς, με υποβαθμισμένα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Η στάση τους και η υποκριτική τους τακτική απέναντι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο δείχνουν ότι θέλει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει...

Ως ΑΣΕ, εδώ και μέρες στείλαμε πρόταση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για να υπάρχει συμμετοχή των συναδέλφων με διευκολυντική στάση εργασίας στην κινητοποίηση των μαθητών ενάντια στο νέο Λύκειο, προτείνοντας ως πλαίσιο την ίδια την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το νέο Λύκειο. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από την συγκεκριμένη πλειοψηφία.

Φαίνεται ότι η απόφαση της ΟΛΜΕ για το νέο Λύκειο ήταν για ξεκάρφωμα. Εβγαλαν μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, όχι και να γίνουν μαζικοί αγώνες με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για να εμποδίσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Τι κι αν δεκάδες 15μελή στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, η ΑΣΓΜΕ, οι Ενώσεις Γονέων των μουσικών και καλλιτεχνικών λυκείων, αλλά και πολλές ΕΛΜΕ πήραν απόφαση για αυτήν την κινητοποίηση, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας έδειξαν υπευθυνότητα και σύνεση... για να μπορεί απρόσκοπτα η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της».

Απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς, η ΑΣΕ σημειώνει ότι «δεν περνά ούτε μια μέρα που να μην επιβεβαιώνεται η ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η ανάγκη δηλαδή να βγάλουμε από την πλάτη των σωματείων τις δυνάμεις που στηρίζουν αντιλαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις». Καλεί τους εκπαιδευτικούς να το λάβουν αυτό υπόψη τους και να πράξουν αναλόγως στις επικείμενες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργαλείο προώθησης της κατηγοριοποίησης η «ελληνική PISA»(2022-05-10 00:00:00.0)
Τροχοπέδη στον κοινό αγώνα η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ(2022-01-20 00:00:00.0)
Προβληματισμοί για την απόφαση της ΟΛΜΕ για τα σχολεία(2020-04-28 00:00:00.0)
Η έμπρακτη συμπαράσταση έδωσε απάντηση στις απειλές σε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ(2020-03-13 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο οι καθηγητές(2002-02-07 00:00:00.0)
"Εξωφρενική απορύθμιση" στα σχολεία!(1998-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ