Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ζητούν μόνιμο προσωπικό Ειδικής Αγωγής

Με αιχμή το ζήτημα των εκπαιδευτικών κενών στο τμήμα ένταξης του 4ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου, στην οποία εκ μέρους της δημοτικής αρχής παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανθή Ζορμπά.

Οπως ανέφεραν ο Σύλλογος Γονέων και η αντιδήμαρχος Παιδείας, από την αρχή της εφαρμογής του θεσμού της Ειδικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση λειτουργεί στην Πετρούπολη Τμήμα Ενταξης μόνο στο 4ο Νηπιαγωγείο. Το συγκεκριμένο Τμήμα, μαζί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ιλίου, αποτελούν τη μοναδική στήριξη σε Ειδική Αγωγή για τα 30 νηπιαγωγεία του Ιλίου και τα 18 της Πετρούπολης, ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής για τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, σύμβουλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Νηπιαγωγείου κατέθεσε κείμενα υπογραφών που συγκεντρώθηκαν από γονείς και κατοίκους της Πετρούπολης και επισήμανε ότι σε περίπτωση μη κάλυψης του κενού θα συνεχίσει, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής και φορέων, την αγωνιστική διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής, να έχουν δηλαδή την κατάλληλη εκπαιδευτική στήριξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ