Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Τροχοπέδη στον κοινό αγώνα η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ

Στη στάση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ), που αποτελεί τροχοπέδη στην προοπτική κλιμάκωσης της πάλης με συμπόρευση μαθητών - γονέων - εκπαιδευτικών, αναφέρεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Οπως επισημαίνει, «τρεις φορές μέσα σε 10 μέρες (Τρίτη 11/1 υπ. Υγείας, Παρασκευή 14/1 υπ. Παιδείας, Πέμπτη 20/1 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο) η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καταψήφισε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ειδικά η στάση τους απέναντι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι αποκαλυπτική των προθέσεών τους. Ενώ προτάθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 11/1, η ανάγκη να γίνει πρωινή κινητοποίηση με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και φοιτητών, υπήρξε ξεκάθαρα άρνηση από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, η οποία αντιπρότεινε μια απογευματινή κινητοποίηση στα Προπύλαια. Παρότι για την Πέμπτη 20/1 ανακοινώθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από μαθητές - φοιτητές - ΕΛΜΕ - Συλλόγους ΠΕ - γονείς, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ όχι μόνο επέμεινε στη θέση της να μη συμμετάσχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αλλά εν κρυπτώ ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ μετέτρεψαν την απογευματινή κινητοποίηση που είχαν αποφασίσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή!».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας το τελευταίο 4μηνο είναι προϊόν της απόλυτης σύμπλευσης ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ, οι οποίες έχουν επιλέξει όχι μόνο να απομονώσουν τον κλάδο από την κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους και τη νεολαία, αλλά και να προχωρήσουν σε χαμηλής έντασης κινητοποιήσεις υποτάσσοντάς τον για μια ακόμα φορά στα πολιτικά - κυβερνητικά παιχνίδια των πολιτικών τους κομμάτων», τονίζει μεταξύ άλλων η ΑΣΕ, προσθέτοντας:

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υγεία μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Να μπούμε μπροστά μέσα από τα σωματεία μας και με μαχητικό τρόπο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ