Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΚΔΑΥ Ηρακλείου: Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα (5.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ.) οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ) στο Ηράκλειο, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία «Waste Solutions AE». Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά και παλεύουν για να μπει τέρμα στο καθεστώς ομηρίας, που τους αφήνει «στον αέρα» σε κάθε αλλαγή του εργολάβου που διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ. Διεκδικούν επίσης τα εξής: Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Επαναφορά του 6ήμερου - 40ωρου. Καμία καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας - Επίδοση των αποδείξεων μισθοδοσίας αμέσως μετά την εξόφλησή της. Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο. Υπογραφή ΣΣΕ.

WIND: Σε στάση εργασίας (4 μ.μ. - 6 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση καλεί σήμερα το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «WIND», δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις. Εχουν προηγηθεί δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ με τη σημερινή τους συνέλευση οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Το Σωματείο υπενθυμίζει τις συνθήκες εντατικοποίησης, τις υπερωρίες, τη δουλειά από το σπίτι. «Δεν πάει άλλο! Φωνάζουμε πως δεν θα δεχτούμε να απολύεται ο διπλανός μας, πως δεν πρόκειται να κάνουμε δουλειά απολυμένου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

ΩΝΑΣΕΙΟ: Με σχεδόν καθολική συμμετοχή (90%) πραγματοποιήθηκε η χτεσινή απεργία των εργαζομένων του Ωνασείου, διεκδικώντας τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης. Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι με νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψήφισαν επίσης ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι, οι μισθοί των εργαζομένων εντάσσονται στο μισθολόγιο του ΕΣΥ, καταργώντας στην πράξη τη ΣΣΕ και τη δυνατότητα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα θεσπίζεται δοκιμαστική περίοδος ενός έτους ως προϋπόθεση για πρόσληψη στο νοσοκομείο, ενώ συνδέεται το επίπεδο των μισθών με την παραγωγικότητα της εργασίας, δηλαδή την κερδοφορία του Ιδρύματος Ωνάση, που έχει τον έλεγχο του νοσοκομείου. Και χτες στο πλευρό των εργαζομένων στάθηκε το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία.

ΟΚΑΝΑ: Σε στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, με αίτημα αιχμής την υπογραφή ΣΣΕ και την ανάκτηση των απωλειών τους. Απαιτούν επίσης την άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει το αίτημα εργαζομένων για τον τρόπο ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο και διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση των Μονάδων του Οργανισμού, που καθημερινά επιδεινώνεται, με ελλείψεις ιατρών, ανύπαρκτους ουροληπτικούς ελέγχους, ελλείψεις αντιδραστηρίων, μόνιμη έλλειψη εμβολίων, εργαστηριακών ελέγχων, αναλώσιμων υλικών κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας σήμερα των γιατρών στον ΟΚΑΝΑ(2022-12-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση στον υπουργό Υγείας για επαρκή χρηματοδότηση(2013-04-09 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων(2008-05-14 00:00:00.0)
Κάλπη(κη) υπόσχεση(2007-09-15 00:00:00.0)
Βήμα ανατροπής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας(2000-04-18 00:00:00.0)
Η «εξάρτηση» από την ΟΝΕ(2000-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ