Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταφορών
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Μεταφορών
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, για τα οξυμένα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες, πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, μαζί με εκπροσώπους άλλων φορέων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνη, στον οποίο επέδωσε σχετικό ψήφισμα. Καταγγέλθηκε η πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση και συνεπάγεται το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου και την επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων που χρησιμοποιούν τις συγκοινωνίες. Απαίτησαν την κατάργηση του πρόσφατου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση αλλά και των προηγούμενων που προωθούν την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και ανοίγουν το δρόμο στην εμπλοκή ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.

Πρόβαλαν αιτήματα για: Κρατική, φθηνή, συχνή, αξιόπιστη, ασφαλή συγκοινωνία, στην υπηρεσία του λαού και όχι για τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Κρατική επιχορήγηση για την επισκευή του στόλου. Αμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%. Επέκταση του κρατικού συγκοινωνιακού δικτύου σε όλο το νομό Αττικής. Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.

Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε το σύνολο της αντιλαϊκής νομοθεσίας, μιλώντας για συμβατικές υποχρεώσεις προς την ΕΕ, ενώ προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του υπουργείου, δηλώνοντας άγνοια (!) για ζητήματα όπως η έλλειψη ανταλλακτικών ή για την πρόσφατη πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου επειδή συμμετείχε στην Πρωτομαγιάτικη απεργία...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org