Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Εργάτης έχασε τη ζωή του στη δουλειά

Ενα ακόμα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» συνέβη τη Δευτέρα 29/10, όταν συμβασιούχος εργάτης στο δήμο Αμαρουσίου πέθανε από παθολογικά αίτια την ώρα της δουλειάς.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ Εργαζομένων στο δήμο Αμαρουσίου, «άλλος ένας νεκρός εργάτης στο βωμό της εντατικοποίησης της εργασίας και της έλλειψης μέτρων υγείας (...) Ο συνάδελφος συμβασιούχος με παράταση, πατέρας τριών παιδιών, που δούλευε ως οικοδόμος, αισθάνθηκε δυσφορία και ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι δεν αισθάνεται καλά και ότι πάει για λίγο στο αμάξι του. Αποτέλεσμα μετά από λίγο οι συνάδελφοι να τον βρουν νεκρό στη θέση του οδηγού».

Η ΔΑΣ αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης του δήμου «για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στο δήμο μας, αφού με τη πολιτική τους συνεχίζουν να θεωρούν "κόστος" την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων (...) Η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει "κόκκινο", με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Οι προληπτικές εξετάσεις (...) είναι λειψές και τα καρδιογραφήματα θεωρούνται πολυτέλεια. Μαζί με όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανασφάλεια και το άγχος για το αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα».

«Ολα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος επιχειρεί να βάλει χέρι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά», τονίζει η ΔΑΣ και εκφράζει παράλληλα τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org