Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Συγκέντρωση για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και την ΠΦΥ

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο
Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Λευκάδας, για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας στο νομό, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, καταγγέλλοντας τη μεγάλη υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί καθώς και την υποστελέχωση του νοσοκομείου, ως αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αλέξανδρος Βερροιώτης, στο νοσοκομείο λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως αυτή του χειρουργού, ενώ άλλες δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη της λειτουργίας του, με αποτέλεσμα την πολύωρη αναμονή των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία.

Η διοίκηση από την πλευρά της προσπαθεί με «μπαλώματα» να κλείσει όπως - όπως τις τρύπες, αποσπώντας γιατρούς από το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, με αποτέλεσμα αυτό να μην μπορεί πρακτικά να καλύψει την περιοχή της νότιας Λευκάδας, όπως προβλέπει η λειτουργία του, ενώ τα αγροτικά ιατρεία είναι κλειστά από το 2014. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η συνταγογράφηση γίνεται πλέον με το σταγονόμετρο, λόγω έλλειψης γιατρών αλλά και της διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί στο ιατρείο του ΠΕΔΥ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, Κώστας Ροντογιάννης, κατήγγειλε επίσης την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο, με την κατάργηση ουσιαστικά του οδοντιατρικού τμήματος και συνεπακόλουθα και της ειδικής μονάδας παροχής οδοντιατρικής φροντίδας σε ΑμεΑ υπό γενική αναισθησία, η οποία λειτουργούσε στο νοσοκομείο, ενώ στο ΠΕΔΥ υπάρχει μόνο ένας οδοντίατρος. Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση που είχε ο σύλλογος με τον διοικητή του νοσοκομείου η απάντηση ήταν ότι η στελέχωση και επαναλειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος δεν είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης.

Ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σημείωσε ότι χωρίς τις ειδικότητες χειρουργού και παθολόγου δεν νοείται νοσοκομείο, τονίζοντας ότι «μια ολόκληρη περιοχή εδώ και τρεις μήνες είναι ακάλυπτη καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι την επόμενη μέρα - για 17 μέρες το μήνα Οκτώβριο - από χειρουργό ιατρό». Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει τρομακτική έλλειψη από ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς και ότι παρά τα «μπαλώματα», με την αποδυνάμωση του ΚΥ Βασιλικής και των αγροτικών ιατρείων, δεν μπορεί να καλυφθεί το νοσοκομείο. Επισήμανε τέλος ότι η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, μεταβιβάζει το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων στις πλάτες των ασφαλισμένων, μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πληρωμές για εξετάσεις κ.τ.λ.

Αντιπροσωπεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αναζήτησε τον διοικητή του νοσοκομείου για να του επιδώσει ψήφισμα, ωστόσο βρήκε το γραφείο του κλειστό. Ετσι το ψήφισμα επιδόθηκε στον διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας, ενώ ακολούθησε περιοδεία στο χώρο του νοσοκομείου.

Το θέμα της εκρηκτικής κατάστασης στο Νοσοκομείο Λευκάδας και στην ΠΦΥ στο νησί φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος προς τον υπουργό Υγείας Ανδ. Ξανθό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφή του παγόβουνου οι παραιτήσεις υγειονομικών(2023-08-12 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις, ξεσκεπάζουν το παραμύθι περί «θωράκισης του ΕΣΥ»(2020-07-23 00:00:00.0)
Μπαλώματα με εθελοντές φοιτητές Ιατρικής και προσωρινές μετακινήσεις(2019-08-10 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας και την κυβερνητική προπαγάνδα(2018-06-28 00:00:00.0)
Χωρίς γιατρό περιφερειακά ιατρεία(2000-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ