Τρίτη 30 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Επίθεση» Τραμπ στα ΜΜΕ με φόντο μακελειό και «ύποπτα» δέματα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εντείνεται η πόλωση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, μια βδομάδα πριν τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοέμβρη. Οι κάλπες στήνονται με φόντο το άγριο μακελειό σε εβραϊκή συναγωγή το περασμένο Σάββατο στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ και τη συνεχιζόμενη αποστολή «ύποπτων δεμάτων» χτες στο «στρατηγείο» του CNN στην Ατλάντα, παρά την πρόσφατη σύλληψη του 56χρονου ένθερμου υποστηρικτή του Τραμπ, Σίζαρ Σαγιόκ από τη Φλόριντα, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν την Παρασκευή πέντε κατηγορίες για τη διάπραξη ομοσπονδιακών εγκλημάτων.

Ο Τραμπ, που έχει πολλαπλασιάσει τις εμφανίσεις του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων, επέρριψε ευθύνη για το τεταμένο πολιτικό κλίμα στα ΜΜΕ, κατηγορώντας τα ότι δεν μεταδίδουν σωστά τις ειδήσεις. Τα κατηγόρησε επίσης πως είναι «ο πραγματικός εχθρός του λαού», εκτιμώντας πως στις ΗΠΑ «υπάρχει μεγάλος θυμός που προκαλείται εν μέρει από την ανακριβή και απατηλή μετάδοση ειδήσεων».

Αυτά ενώ μεγάλος μέρος της κοινωνίας του Πίτσμπουργκ παραμένει «μουδιασμένο» από το λουτρό αίματος που προκάλεσε το Σάββατο ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς, που αποδείχθηκε θερμός υποστηρικτής του Τραμπ. Ο Μπάουερς, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς και νοσηλεύεται φρουρούμενος, εισέβαλε σε συναγωγή της πόλης σκοτώνοντας εν ψυχρώ 11 ανθρώπους, ηλικίας 54 έως 97 ετών. Χαρακτηρίστηκε «λευκός εθνικιστής» από εβραϊκές οργανώσεις, οι οποίες επιπλέον ονόμασαν ως άμεσα υπεύθυνο τον Τραμπ, επειδή χρησιμοποιεί συχνά ρητορική μισαλλοδοξίας. Του ζήτησαν να αποκηρύξει τον «λευκό εθνικισμό» και να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο τις μειονότητες. Ο Τραμπ υποσχέθηκε περισσότερα μέτρα φρούρησης, ενώ τάχθηκε υπέρ της οπλοχρησίας για «αυτοπροστασία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ