Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει κρούσματα αυταρχισμού σε βάρος μαθητών

Κρούσματα αυταρχισμού σε βάρος μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της σχολιάζει σχετικά:

«Στο πνεύμα της αμφισβήτησης, από το υπουργείο Παιδείας, της νομιμότητας της οργάνωσης του αγώνα των μαθητών, διευθυντές βάζουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες του μαθητικού κινήματος, αρνούνται την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, απειλούν με ποινές σε περίπτωση κινητοποιήσεων, ενώ αλλού εξαντλούν την αυστηρότητα των ποινών με πολυήμερες αποβολές ή/και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος με διάφορες αφορμές, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση.

Ιδιαίτερα καταγγέλλουμε τις περιπτώσεις που η αστυνομία καλείται να κρίνει τη νομιμότητα των μαθητικών κινητοποιήσεων καθώς και τις προληπτικές προσαγωγές μαθητών και ιδιαίτερα εκλεγμένων εκπρόσωπων τους, όπως π.χ. στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού.

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι τυχαία, λίγες μέρες πριν τις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 29 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα και στο Ηράκλειο! Μόλις προχτές ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Γαβρόγλου, εφευρίσκοντας "υποκινητές" και ακολουθώντας πιστά την αυταρχική πρακτική "νόμος και τάξη" των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων των μαθητών που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

"Νομιμότητα" όμως στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο και ζωή με δικαιώματα, τα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια που συζητούν και κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το Λύκειο, χτυπώντας τα όποια μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών είχαν απομείνει.

Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και των γονιών να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους μαθητές που κινητοποιούνται!

Κάτω τα χέρια από τον δίκαιο οργανωμένο αγώνα των μαθητών! Να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων(2018-11-08 00:00:00.0)
Να βρουν τείχος οι απειλές και η τρομοκρατία(2014-11-05 00:00:00.0)
Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να διεκδικούν(2014-11-05 00:00:00.0)
Εντείνεται η προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος(2009-11-04 00:00:00.0)
Να καταργηθούν οι νόμοι - λαιμητόμοι(2000-02-05 00:00:00.0)
"Πρωταθλητής" στις ελλείψεις(1996-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ