Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για τα απανωτά κρούσματα προσπάθειας ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων που είναι σε εξέλιξη». Αυτό δηλώνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, στην οποία σημειώνει:

«Μόνο τις τελευταίες βδομάδες, σε Αθήνα, Γιαννιτσά, Δράμα, Κρήτη, Κέρκυρα και άλλες πόλεις καταγράφονται σωρηδόν περιστατικά τρομοκράτησης και ποινικοποίησης μαθητικών κινητοποιήσεων, τις οποίες οι μαθητές συλλογικά αποφάσισαν και πραγματοποίησαν. Αστυνομικές δυνάμεις σπάνε μαθητικές κινητοποιήσεις, εμποδίζουν μαθητές ακόμα και να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους σε δήμους και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στέλνουν υπομνήματα σε σχολικές Διευθύνσεις απειλώντας με εισαγγελικές παρεμβάσεις αν δεν σταματήσουν οι μαθητικοί αγώνες, προχώρησαν ακόμα και σε προληπτική προσαγωγή αγωνιζόμενου μαθητή.

Εχουν μαζευτεί πολλά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της ούτε για τα κρούσματα ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών, για τα οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη, ούτε για την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα σχολεία τους και στην προσπάθειά τους να μορφωθούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά την αυταρχική πρακτική "νόμος και τάξη" των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, απαντά στους αγώνες των μαθητών με εισαγγελείς και αστυνομία και παράλληλα, μέσω του υπουργού της, κ. Γαβρόγλου, φτάνει μέχρι και στο σημείο να αμφισβητεί τη νομιμότητα των μαθητικών κινητοποιήσεων, δίνοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο την εντολή για την καταστολή τους. Την ίδια ώρα, στην προσπάθειά της να χτυπήσει και να συκοφαντήσει το μαθητικό κίνημα, αναμασά και τη γνωστή καραμέλα των "υποκινούμενων αγώνων", που αξιοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές.

"Νομιμότητα" στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο και ζωή με δικαιώματα, τα εκατοντάδες 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα που συζητούν, αποφασίζουν και κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το Λύκειο, χτυπώντας τα όποια μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών έχουν απομείνει.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα! Η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό είναι ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, που τσακίζει το δικαίωμα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στη μόρφωση και στη ζωή».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org