Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαρροές για πολιτική παρέμβαση σε θέματα δικαστικών υποθέσεων

Παρέμβαση πολιτικού προσώπου σε «ανοιχτές» δικαστικές υποθέσεις προκύπτει, σύμφωνα με διαρροές κύκλων της εισαγγελέα Ελ. Ράικου, που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας. Με τις διαρροές φωτογραφίζεται ισχυρό πολιτικό πρόσωπο (τον χαρακτηρίζει «Ρασπούτιν»), το οποίο παρενέβαινε φορτικά σε ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις που χειριζόταν η εισαγγελέας παραγγέλλοντας αρχειοθετήσεις ή διώξεις. Αφορμή των καταγγελιών στάθηκε νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» για «εμπλοκή δική της και του ιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis».

Μάλιστα, το «περιβάλλον» της εισαγγελέα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: "Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα". Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς ανανεώθηκε επί της σημερινής κυβέρνησης, όμως πριν ολοκληρωθεί, τον Μάρτη του 2017 η Ελ. Ράικου παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις για την υπόθεση «Novartis» στην κατεύθυνση μη αποκάλυψης των «ενόχων». Μάλιστα κατονόμαζε - κατά πληροφορίες - συγκεκριμένα συμφέροντα.

Τότε, με αφορμή καταγγελία ανακρίτριας (υπήρξε μάλιστα σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento») πως δεν εστάλησαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κομμάτια των δικογραφιών κατά Παπαντωνίου και Λιακουνάκου, παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό και απαλλάχτηκε. Σημειώνεται ότι στις αρχές Οκτώβρη, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, άσκησε έφεση κατά της απαλλαγής. Ακολούθησαν τα τρία δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταβολή μικρού χρηματικού ποσού σε κοινό λογαριασμό με τον ιατρό σύζυγό της από τη «Novartis». Η απάντηση ήταν πως πρόκειται για αμοιβή για ερευνητική εργασία η οποία έγινε άπαξ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ