Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Κλιμακώνει τις δράσεις της το επόμενο διάστημα

Στιγμιότυπο από πρόσφατη σύσκεψη της Επιτροπής
Στιγμιότυπο από πρόσφατη σύσκεψη της Επιτροπής
Σε κλιμάκωση της δράσης της προχωρά το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας - Μαραθώνα, με στόχο τον αγώνα για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα και τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης, καθώς και έργων υποδομής για την προστασία του λαού. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε αυτήν την προσπάθεια «καλούμε όλους τους κατοίκους των περιοχών μας, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και συνδικάτα, που μέσω του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής μάς στηρίζουν σταθερά εδώ και 3 μήνες, καθώς και όλους εκείνους τους ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στάθηκαν αλληλέγγυοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε όποιον αντιμετωπίζει σαν κόστος την αναβάθμιση και προστασία των ζωών των δικών μας και των παιδιών μας».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες και αναφέρει πως έγινε συνάντηση με αντιπροσωπείες και των δύο δήμων, με τον αντιδήμαρχο Α. Λάσκο στον δήμο Μαραθώνα και τον δήμαρχο Ευ. Μπουρνούς στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, καθώς και τους γενικούς γραμματείς, στη διάρκεια των οποίων κατατέθηκε συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων. Αυτό το πλαίσιο αιτημάτων ζήτησε να συζητηθεί σε επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, να υιοθετηθεί από τα ΔΣ και ξεκινώντας από εκεί, οι δύο δημοτικές αρχές να στοιχηθούν αγωνιστικά στο πλευρό των πυρόπληκτων και να διεκδικήσουν μαζί την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της Επιτροπής.

Οπως ενημερώνει η Επιτροπή, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι εκπρόσωποι των δήμων επικαλέστηκαν το «τέρας της γραφειοκρατίας», τις σύνθετες διαδικασίες, την καθυστέρηση του κεντρικού κράτους σε μία σειρά από ζητήματα, καθώς και την έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένες θέσεις. «Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη κατάσταση, που ακόμα και σήμερα, 3 μήνες μετά την πυρκαγιά, βιώνουν όλοι οι πυρόπληκτοι, εξαιτίας της λογικής του μικρότερου κόστους που έχει το κράτος, συντασσόμενοι μαζί του και υπερασπιζόμενοι τη στάση του. Ταυτόχρονα, λέγοντάς μας πως αντιλαμβάνονται τη θέση στην οποία βρισκόμαστε και ότι είναι στο πλευρό μας, απέφυγαν να απαντήσουν ανοιχτά στο ερώτημα που έθεταν ξανά και ξανά τα μέλη της Επιτροπής, για το αν θα υποστηρίξουν αγωνιστικά τις όποιες διεκδικητικές ενέργειες των πυρόπληκτων».

Ετσι, «το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται και από τις δύο συναντήσεις από πλευράς της Επιτροπής, είναι ότι οι δημοτικές αρχές καμία διάθεση δεν έχουν να απαιτήσουν από το κεντρικό κράτος, ασκώντας τις απαραίτητες πιέσεις για την ικανοποίηση των αυτονόητων αιτημάτων μας. Ενα κράτος που μας αντιμετωπίζει σαν επαίτες, για αυτό και κάνει λόγο για κρατική αρωγή και όχι αποζημίωση. Αλλωστε, είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα σε αυτήν τη δυσμενή κατάσταση, λόγω ελλείψεων που προκύπτουν από την απουσία χρηματοδότησης για την πυρασφάλεια, που ανέρχεται σε ποσοστό μόλις 0,035% του κρατικού προϋπολογισμού», αναφέρει η Επιτροπή, καταλήγοντας ότι «σε αυτόν τον μαραθώνιο αγώνα μας, θα πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και σε αυτές όλων των συντοπιτών μας, πυρόπληκτων και μη, που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της καταστροφικής πυρκαγιάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πραγματικός λαβύρινθος η αποκατάσταση των σπιτιών, και όποιος αντέξει...(2020-07-18 00:00:00.0)
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Πυρόπληκτων κατοίκων(2018-10-30 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο Μαραθώνα(2018-10-17 00:00:00.0)
Με «μπαλώματα» επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς(2018-09-04 00:00:00.0)
Στοιχεία επικοινωνίας με το Στέκι Αλληλεγγύης και την Επιτροπή Πυροπλήκτων(2018-08-24 00:00:00.0)
Να ριζώσει η διεκδίκηση για να μείνει ζωντανή η ελπίδα και όταν τα φώτα σβήσουν(2018-08-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ