Σάββατο 13 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 14 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις δολοφονίες τριών μεταναστριών

Το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα στα θύματα, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο τριπλό έγκλημα στον Εβρο. Οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Εβρου από έναν αγρότη που πήγαινε στο χωράφι του. Οι δράστες, που σύμφωνα με τις αρχές ήταν δύο, δεν έκαναν προσπάθεια να κρύψουν τις σορούς και τις άφησαν στην άκρη του δρόμου.

Οπως επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής, η μία γυναίκα ήταν ενήλικη και οι άλλες δύο ανήλικες, πιθανώς 12-15 η μία και 17-20 χρόνων η άλλη. Οι γυναίκες ήταν δεμένες πισθάγκωνα και κοιτούσαν προς την ίδια πλευρά. Βασικό στοιχείο στις έρευνες είναι τα τραύματα που είχαν τα σώματα, καθώς δεν φαίνεται να έχουν υποστεί κακοποίηση και ο θάνατος προήλθε από τραύμα στο λαιμό. Το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στα πτώματα είναι στρατιωτικού τύπου, από αυτά που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι διακινητές.

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τις αρχές, είναι να πρόκειται για έγκλημα συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ή εκδικητική ενέργεια.

Παρέμβαση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το στυγερό έγκλημα που αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες μέρες στις όχθες του ποταμού Εβρου, στην περιοχή Πραγγί, με θύματα τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους και δυο ανήλικες, εξέδωσε η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνει:

«Και αυτό το τραγικό γεγονός αναδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τις εγκληματικές ευθύνες όλων όσοι δημιουργούν τις συνθήκες για προσφυγιά και μετανάστευση. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι οι βασικές αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, το σπίτι τους, τις οικογένειές τους.

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και σε όσους διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές με καταστολή και συμφωνίες, σαν και αυτές της ΕΕ και της Τουρκίας που στηρίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και ταυτόχρονα δίνουν πάτημα σε διάφορα εγκληματικά κυκλώματα να δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα και ειδικά στην περιοχή μας.

Ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξουν οι έρευνες, που πρέπει να συνεχιστούν, είναι σίγουρο ότι οι τρεις δολοφονημένες γυναίκες, αν και πιθανόν γλίτωσαν από πολέμους, καταπίεση και εκμετάλλευση στη χώρα από όπου προέρχονταν, δεν κατάφεραν να γλιτώσουν και από το άλλο αποκρουστικό πρόσωπο του ίδιου σάπιου συστήματος. Προστίθενται στα χιλιάδες θύματα των πολέμων, των εγκλημάτων των διακινητών, της πολιτικής που τους στηρίζει.

Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά σε όλα αυτά τα γεγονότα, δεν συνηθίζονται εικόνες σαν του Αϊλάν, σαν τις χτεσινές. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που όσο κυριαρχεί θα οξύνονται οι αντιθέσεις, θα εντάσσεται και η χώρα μας όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνες εξελίξεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ