Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η δίκη για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προκατόχων της, συνεχίζει και εντείνει τη βιομηχανία διώξεων συνδικαλιστών, εργαζομένων και άλλων αγωνιστών, με στόχο την απρόσκοπτη προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Για αύριο, Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η πραγματοποίηση της εξ αναβολής δίκης των νεολαίων αγωνιστών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν ενάντια στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών και απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στις 9 π.μ., στο κτίριο 7.

Στη συγκέντρωση στα δικαστήρια καλούν επίσης μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Δίκη σε βάρος συνδικαλιστών στην Καλαμάτα

Με το σύνθημα «Οχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, η τρομοκρατία δεν θα περάσει», η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα δίκη σε βάρος συνδικαλιστών - στελεχών του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, η οποία γίνεται την Παρασκευή 12/10.

Οπως σημειώνει, «τους παραπέμπουν σε δίκη γιατί στις 27/11/2014, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας με θέμα το Ασφαλιστικό, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωναν τα σωματεία έξω από το κατάστημα "Lidl" στην Καλαμάτα. Τη μέρα εκείνη, που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο δρόμο, η συγκεκριμένη πολυεθνική προκλητικά καλούσε σε εγκαίνια με σκοπό να σπάσει το απεργιακό μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ