Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ»
Να μη νομιμοποιήσουν οι ναύτες τις αρχαιρεσίες - παρωδία στην ΠΕΝΕΝ

Κάλεσμα στους ναύτες να μη νομιμοποιήσουν τις αρχαιρεσίες - παρωδία στην ΠΕΝΕΝ, που έστησε η ομάδα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, απευθύνει ο «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών».

Η εν λόγω ομάδα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, Α. Νταλακογιώργο, μεθόδευσε τον αυθαίρετο αποκλεισμό του ψηφοδελτίου του «Αγωνιστικού Συνδυασμού» από τις επικείμενες εκλογές, επιδιώκοντας να παραμείνει η Ενωση Ναυτών ένας μηχανισμός αναπαραγωγής εργατοπατέρων, «συνδικαλιστών» ξεκομμένων από τα βάσανα και τις αγωνίες των ναυτεργατών, μακρύ χέρι της εργοδοσίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών» (ΑΣΝ) με ανακοίνωσή του καλεί τον κλάδο να αντιδράσει με κάθε τρόπο, με αποχή, λευκό ή άκυρο.

Οπως καταγγέλλει ο ΑΣΝ, 28 ναύτες κατέθεσαν χτες αίτηση στην εφορευτική επιτροπή για τη συγκρότηση συνδυασμού. Επιτόπου όμως ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Α. Νταλακογιώργος, απέκλεισε τους 11 με διάφορα προκλητικά προσχήματα: «Εξι, όπως καταγγέλλει ο ΑΣΝ, φαίνονται ως διαγραμμένοι από τα μητρώα, αυθαίρετα, χωρίς ποτέ να έχουν προειδοποιηθεί ή ενημερωθεί γι' αυτήν την εξέλιξη. Σε έναν συνάδελφο έλειπαν 8 ημέρες θαλάσσια υπηρεσία (για την πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ προφανώς είναι έγκλημα να είσαι άνεργος) και άλλος ένας συνάδελφος γράφτηκε στο σωματείο στις 9 Οκτώβρη του 2017 και για 1 ημέρα (!) δεν είχε την τυπική προϋπόθεση να είναι υποψήφιος και άλλους 3 ναύτες τους διέγραψε με παρόμοιες προφάσεις». Το αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων ήταν να μην καλυφθεί το ελάχιστο όριο των 21 υποψηφίων και ο ΑΣΝ να αποκλειστεί από τις εκλογές...

Δώσανε για άλλη μια φορά εξετάσεις στους εφοπλιστές και την κυβέρνηση

«Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «έδωσε για άλλη μια φορά εξετάσεις στους εφοπλιστές και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμποδίζοντας το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι πρωτοπόροι ναυτεργάτες να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Αρνήθηκε να δώσει πριν από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση το μητρώο του σωματείου στον "Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών" για να διαπιστωθούν η γνησιότητα του μητρώου και η τήρηση των προϋποθέσεων του καταστατικού για όλα τα μέλη του. Τίποτα τυχαίο άλλωστε, θυμίζουμε μόνο ότι στις αρχαιρεσίες του 2014 είχαν χρησιμοποιηθεί 3 διαφορετικά μητρώα».

«Η τυχοδιωκτική πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ σουλατσάρει πότε στον ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη ΛΑΕ, πότε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να βρει "αριστερό" και "δημοκρατικό" προσωπείο. Στην πράξη αποδεικνύεται μια ηγεσία ίδια με τις πιο αποκρουστικές πλειοψηφίες στην ΠΝΟ και στη ΓΣΕΕ. Τα παχιά λόγια για "συμμετοχή" και "δημοκρατία" αποδεικνύονται κούφια, μπροστά στην ανάγκη η ΠΕΝΕΝ να διατηρηθεί ένας άκαμπτος μηχανισμός στα χέρια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης», επισημαίνει ο «Αγωνιστικός Συνδυασμός» και υπογραμμίζει: «Αποδείχτηκε ότι η σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού καθρεπτίζεται απόλυτα στην ηγεσία της ΠΕΝΕΝ».

Ο ΑΣΚ καλεί τους ναύτες «να δυναμώσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στις διεκδικήσεις με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι στα συμφέροντα των εφοπλιστών και των άλλων μονοπωλιακών ομίλων. Οργανώνουμε από τώρα τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 8 Νοέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ