Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οταν το ΜΕΤΑ παίρνει τη σκυτάλη στην κατρακύλα από την ΠΑΣΚΕ...

Η παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ επιχειρεί να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων από τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων ΕΥΑΘ

Να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων από τις εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΥΑΘ επιχειρεί η παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ, προσπαθώντας να νοθεύσει τους συσχετισμούς.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» ΕΥΑΘ κατέθεσε εμπρόθεσμα και σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου τις αιτήσεις για τη συμμετοχή της στις εκλογές του ΣΕΕΥΑΘ. Η Εφορευτική συνεδρίασε στις 28/9, αλλά δεν ανάρτησε τις υποψηφιότητες την ίδια μέρα, ως όφειλε. Με τρεις μέρες καθυστέρηση, τη Δευτέρα 1/10 ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες, χωρίς να περιλαμβάνει την «Αγωνιστική Συσπείρωση». Απέρριψε δηλαδή το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων χωρίς καμία αιτιολογία!

Την ίδια μέρα κατατέθηκε ένσταση και ζητήθηκε να γίνει γνωστή η αιτιολογία του αποκλεισμού, ωστόσο απάντηση δεν δόθηκε. Κατατέθηκε νέα αίτηση υποψηφιότητας προχτές, Τετάρτη, πριν από τη συνεδρίαση της εφορευτικής που θα έβγαζε τις τελικές λίστες. Τώρα η εφορευτική ισχυρίζεται ότι η αίτηση υποψηφιότητας ήταν δήθεν εκπρόθεσμη...

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» ΕΥΑΘ καταγγέλλει ότι ο αποκλεισμός της από τις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αλλά και για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, το Α/βάθμιο και Β/βάθμιο Συμβούλιο Κρίσης, αποτελεί οργανωμένη προσπάθεια φίμωσης για να μη δυναμώσουν οι φωνές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στους εργολάβους.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι «με μια επίδειξη πειθαρχίας στις εντολές της κυβέρνησης και των εργοδοτών η παράταξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ στην ΕΥΑΘ επέλεξε με τον πιο ύπουλο τρόπο να προσπαθήσει να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων (...) Εντολές από κυβέρνηση και εργοδοσία προς τους ανθρώπους τους στο εργατικό κίνημα, που ρητά τους αναθέτει το καθήκον να περιορίσουν, να σταματήσουν με κάθε παράνομο και βρώμικο τρόπο το δυνάμωμα του ταξικού πόλου στους χώρους δουλειάς, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δυνάμωμα, πιο συγκεκριμένα, του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας, στις εργολαβίες, την εντατικοποίηση στη δουλειά».

«Ο πανικός τους είναι δικαιολογημένος», τονίζει, «όταν οι εργαζόμενοι τους γυρίζουν την πλάτη, όταν νιώθουν ότι κινδυνεύουν να καταστούν περιττοί, ακόμη και για τα αφεντικά τους γίνονται αδίστακτοι, βγάζουν τις μάσκες των "αριστερών", των "προοδευτικών", των "δημοκρατικών". Οι εργαζόμενοι και στην ΕΥΑΘ μπορούν να αξιοποιήσουν την πείρα τους, μπορούν σήμερα να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Τα δικαιώματά τους θα βρουν τον δρόμο του αγώνα, των διεκδικήσεων, των κατακτήσεων, όταν ξεμπερδέψουν με τους ανθρώπους της εργοδοσίας στα σωματεία τους».

Και καταλήγει: «Οπως κατάλαβε η ΠΑΣΚΕ ότι οι ταξικές δυνάμεις στο κίνημα δεν κιοτεύουν μπροστά στο σύνολο των δυνάμεων καταστολής που επιστρατεύτηκαν στην Κατερίνη για να διαφυλάξουν τη διεξαγωγή ενός νόθου συνεδρίου, έτσι θα καταλάβει και το ΜΕΤΑ των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ ότι δεν θα επιτρέψουμε τη νόθευση των συσχετισμών, το φίμωμα των ταξικών δυνάμεων στην ΕΥΑΘ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ