Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Σχέδια «ενίσχυσης» των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία

ΓΕΝΕΥΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Τούρκοι αξιωματούχοι επανέφεραν χτες στο προσκήνιο την απόφαση της κυβέρνησής τους να προωθήσει, με κάθε αφορμή και τρόπο, τα συμφέροντα της τουρκικής αστικής τάξης στη βόρεια Συρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του στη Βουλή, ανακοίνωσε πως ο στρατός θα ενισχύσει τα «παρατηρητήρια» στη βορειοδυτική Συρία και θα εργαστεί μαζί με τη Ρωσία «εναντίον των ριζοσπαστικών οργανώσεων». Επανέλαβε ότι θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη ή το Νοέμβρη τετραμερής Σύνοδος Κορυφής, στην Κωνσταντινούπολη, της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, διαμηνύοντας πως η κυβέρνησή του θα αναζητήσει λύση με τον συριακό λαό και όχι με την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ.

Παράλληλα, από τη Γενεύη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προέβλεψε ότι σύντομα θα αρχίσουν στο Μανμπίτζ οι κοινές περιπολίες Αμερικανών και Τούρκων στρατιωτών.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μοάλεμ, εμφανίστηκε στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο «Al Mayadeen TV» δηλώνοντας πως οι προχτεσινές πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν σε θέσεις τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στην Ανατολική Συρία έγιναν σε συντονισμό με το συριακό στρατό και πως εντάσσονται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.

Το «ψηφιδωτό» των χτεσινών εξελίξεων στη Συρία συμπλήρωσε αργότερα χτες βράδυ ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, που ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η παράδοση του αντιπυραυλικού συστήματος «S-300» στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ