Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τονίζει την ανάγκη συνέχισης της διεθνιστικής αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης. Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Με την απελευθέρωση της 17χρονης Αχέντ Ταμίμι και της φοιτήτριας Ολα Μαρσούντ, οι οποίες παρέμειναν στις ισραηλινές φυλακές για πολλούς μήνες, με μοναδική κατηγορία την αντίστασή τους στις ισραηλινές αρχές καταστολής, το κράτος του Ισραήλ πίστεψε ότι "καθάρισε" από τις ανομίες του και, αποθρασυμένο από τη στάση των Αμερικανο-ευρωπαίων ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, συνεχίζει τις δολοφονικές του επιθέσεις ενάντια και στην παραμικρή πράξη αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού. Επιθέσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τον περασμένο Μάρτη, ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας, οπότε οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει απερίφραστα την πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ απέναντι στο κράτος του Ισραήλ. Την ανύπαρκτη αντίδραση του ΟΗΕ, που νίπτει τας χείρας του, αρνούμενος να απαιτήσει να μπει ένα τέλος στη φασιστική ισραηλινή πολιτική. Τη στάση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και με τα συνεχή πήγαινε - έλα του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών στο Ισραήλ και τις συμφωνίες που συνεχίζει να υπογράφει μαζί του, δυναμιτίζει στην πράξη όσα στα λόγια καμώνεται ότι διεκδικεί.

Καλούμε τον ελληνικό λαό με τη διεθνιστική του αλληλεγγύη να απαιτήσει να σταματήσει κάθε πράξη ιμπεριαλιστικής βίας και αδικίας απέναντι σε κάθε λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, πρώτα και κύρια απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, που για πάνω από 60 χρόνια έχει γίνει σύμβολο του επίμονου, ακατάπαυστου αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, στα σύνορα του '67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Εξι νεκροί στη Γάζα και πάνω από 200 τραυματίες

Νέα θύματα προκαλεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας η βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών. Σε κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν περίπου 20.000 κάτοικοι της Γάζας αργά το απόγευμα της Παρασκευής για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, σκοτώθηκαν από τις σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών του Ισραηλινού στρατού τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους ένα 14χρονο αγόρι) και τραυματίστηκαν πάνω από 200 άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ