Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκηνές βαρβαρότητας με 33χρονο νεκρό στο κέντρο της Αθήνας

Αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του 33χρονου Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός την περασμένη Παρασκευή έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος. Παρά το γεγονός ότι τα ακριβή αίτια θανάτου παρέμεναν αδιευκρίνιστα και μόνο η εικόνα του εγκλωβισμένου, που είναι προφανές ότι είναι ανήμπορος να αντιδράσει, να δέχεται κλοτσιές στο κεφάλι από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και έναν άνδρα ακόμα, συνιστά πράξη βαρβαρότητας και είναι καταδικαστέα. Ο 33χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κατάστημα υπό συνθήκες οι οποίες ερευνώνται. Σήμερα, απολογείται ο κοσμηματοπώλης που διώκεται για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι αρχικές πληροφορίες για το θανατηφόρο συμβάν έκαναν λόγο για ληστεία, όμως πλέον ερευνάται και η πληροφορία ο 33χρονος να μπήκε στο κατάστημα όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από καβγά στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Εγκλωβίστηκε όμως μέσα σε αυτό και στην προσπάθειά του να βγει, σπάζοντας τη βιτρίνα, δέχτηκε βίαια χτυπήματα, τόσο από τον κοσμηματοπώλη, που έχει συλληφθεί, όσο και από έναν ακόμη άνδρα ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.

Οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή δεν βρήκαν κανένα σημάδι που να προσδιορίζει ότι η αιτία θανάτου προήλθε από τα χτυπήματα ξυλοδαρμού. Οι έρευνες στρέφονται στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ωστόσο, απαιτούν πολύ χρόνο για να δώσουν αποτελέσματα. Πάντως, η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου έχει χαρακτηρίσει προσωρινή αιτία θανάτου το σχετικό ιατροδικαστικό πόρισμα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να διερευνηθεί το οξύ εγκεφαλικό οίδημα που έφερε ο 33χρονος.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι αν δεν υπήρχε το βίντεο, ο ξυλοδαρμός του 33χρονου θα ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ. Στα έγγραφα της δικογραφίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και από εκεί στον ανακριτή, δεν καταγράφεται πουθενά, ούτε και από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, το περιστατικό της ομαδικής επίθεσης. Αναφέρεται μόνο η κατάσχεση του μαχαιριού, το οποίο φέρεται να εντόπισε η Αστυνομία μέσα στο κοσμηματοπωλείο, δεν υπάρχει όμως έκθεση έρευνας μέσα στο μαγαζί, ούτε αναφέρεται αν υπήρχαν κάμερες στον εσωτερικό χώρο και οπτικό υλικό από αυτές.

Σε δηλώσεις της η συνήγορος της οικογένειας του 33χρονου, Αννυ Παπαρρούσου, αναφέρει πως πρόκειται για δικογραφία στοχευμένη αποκλειστικά πάνω στο νεκρό. Αναφέρονται, δηλαδή, σε αυτήν τα αδικήματα που κατά την Αστυνομία διέπραξε ο νεκρός. Εξάλλου, χτες το βράδυ προσήχθη στην αστυνομία 55χρονος που φέρεται ως ο δεύτερος ύποπτος της επίθεσης.

Εξάλλου, χτες το βράδυ προσήχθη στην αστυνομία 55χρονος που φέρεται ως ο δεύτερος ύποπτος της επίθεσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα νέο περιστατικό βίας με ανήλικους(2023-05-09 00:00:00.0)
Συνέχεια καταθέσεων μαρτύρων(2022-02-16 00:00:00.0)
Το ισχαιμικό επεισόδιο προκλήθηκε από τα χτυπήματα(2021-11-10 00:00:00.0)
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 73χρονος(2018-09-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-08-21 00:00:00.0)
Περίεργος θάνατος σε Αστυνομικό Τμήμα(2003-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ