Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Στην Εισαγγελία το πόρισμα του πραγματογνώμονα

Στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, βρίσκεται το πόρισμα του δικαστικού πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελία είχε ορίσει ως πραγματογνώμονα αξιωματικό της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα, κάτι που θα κάνει ο εισαγγελέας όταν ολοκληρώσει την έρευνά του. Σημειωτέον, από τις πρώτες μέρες της έρευνας ο Ηλ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, που κλήθηκαν ήδη σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο της έρευνας, μάλιστα, οι Αρχές είχαν προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Αξίζει να υπογραμμιστεί όμως ότι ενώ το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η κλήση υπόπτων για την τέλεση αδικημάτων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφη παραγγελία ζητά να περιληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία και το πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου. Επισημαίνεται ότι η επιθεωρήτρια έδωσε εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων στις 6 Σεπτέμβρη, ενώ η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε λίγα 24ωρα μετά την πυρκαγιά και συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι, αριθμώντας μέχρι τώρα εκατοντάδες καταθέσεις και όλα τα δεδομένα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Ηλ. Ζαγοραίος την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση του ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην Εισαγγελία Εφετών, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση. Αναλαμβάνουν δύο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τις τελευταίες βδομάδες (Ν. Φιστόπουλος, Κ. Σπυρόπουλος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ