Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Νέα παναττική συγκέντρωση στις 4 Οκτώβρη

Νέα παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση οργανώνουν στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Κινητοποιήσεις θα οργανωθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, συνεχίζοντας ακόμα πιο αποφασιστικά τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος.

Οπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στο κάλεσμά της για την παναττική συγκέντρωση, «οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο σε όλη τη χώρα σε έναν ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα, είναι παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον δίκαιο αγώνα μας και να βάλουμε φραγμό στη νέα λαίλαπα που έρχεται. Στον νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο Κατρούγκαλου, την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας, τη μείωση του αφορολόγητου».

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να παλέψουν για να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, να διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, να καταδικάσουν και τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει τους ίδιους στόχους στο Ασφαλιστικό.

«Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, να μας κόβουν τις συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας και να τις κάνουν προνοιακά βοηθήματα, για να μας πετούν στο τέλος κάποια επιδόματα επαιτείας», τονίζει η ΣΕΑ.

Καλεί τους συνταξιούχους να παλέψουν και να απαιτήσουν:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να οριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Οχι στη μείωση του αφορολόγητου, στην περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ