Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εξόρμηση στη βιομηχανία «KLEEMANN»

Εξόρμηση στη βιομηχανία «KLEEMANN» πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή το φρένο που επιβλήθηκε μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στην εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας στην επιχείρηση και στην υποχρεωτική επιβολή είτε κανονικών είτε άνευ αποδοχών αδειών.

Οι εκλεγμένοι με τις ταξικές δυνάμεις στα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Μετάλλου και της ΓΣΕΕ είχαν προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας του νομού Κιλκίς. Στην τριμερή συνάντηση, αφού και από τον επιτόπιο έλεγχο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των ταξικών δυνάμεων, η εργοδοσία αναγκάστηκε να σταματήσει την απαράδεκτη τακτική με τα 4ήμερα και δεσμεύτηκε ότι δεν θα πάρει κανένα βλαπτικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα κάλεσε με την ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους σε οργάνωση της πάλης και διεκδίκηση πλάι στις ταξικές δυνάμεις.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από τον Φλεβάρη του 2018 η εργοδοσία της "Kleemann" επέβαλε σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων υποχρεωτικές άδειες, οι όποιες από κάποια περίοδο και μετά ήταν άνευ αποδοχών, κυρίως για νεότερους εργαζόμενους. Η προσπάθεια της εργοδοσίας να πείσει ότι επιβάλλει τάχα αυτά τα μέτρα, επειδή κάποιοι εργαζόμενοι έχουν μεγάλο υπόλοιπο αδειών, έπεσε στο κενό! Αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που έχουν χτίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τώρα οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προσπαθούν ουσιαστικά να προσαρμόσουν το ωράριο στις αυξομειώσεις της παραγωγής, να κάνουν το ωράριό μας, την ίδια τη ζωή μας λάστιχο! (...) Μην ανέχεσαι άλλο αυτήν την κατάσταση! Είναι ώρα να παλέψεις μαζί μας κόντρα στην επιθετικότητα της εργοδοσίας (...) Με αφορμή και την θετική εξέλιξη από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, σε καλούμε να σκεφτείς, να βγάλεις συμπεράσματα. Είναι καιρός να δοκιμάσεις τον δρόμο του αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ