Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εξορμήσεις για την αποκάλυψη της επιχείρησης νοθείας στο Εργατικό Κέντρο

Την επιχείρηση νοθείας και τρομοκρατίας από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), που στήθηκε με ενορχηστρωτή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και στόχο τον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από το συνέδριο του ΕΚΚ, κατήγγειλαν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μέσα από εξορμήσεις που πραγματοποίησαν σε μια σειρά χώρους δουλειάς με την ανακοίνωση της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» κοινοποίησε χτες και στον Δικηγορικό Σύλλογο Πιερίας έγγραφο σχετικά με τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου του ΕΚΚ. Μέσα από αυτό αναδεικνύεται ότι η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ψάχνει τρόπους για να γίνει το εξ αναβολής νόθο συνέδριο κρυφά από τους εργαζόμενους και τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του ΣΙΥΝΠ.

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή μεταξύ άλλων: «Να δημοσιοποιηθούν έγκαιρα η ημερομηνία, ο χώρος και η ώρα διεξαγωγής του συνεδρίου. Να σταλούν προσκλήσεις σε όλους τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους. Να υπάρχουν τα πρακτικά όλων των σωματείων έτσι ώστε να αποδεικνύεται η νομιμότητα των αντιπροσώπων, για να μην έχουμε ξανά φαινόμενα αντιπροσώπων - φαντασμάτων, όπως είναι για παράδειγμα ο αντιπρόσωπος του Σωματείου Οικοδόμων Λεπτοκαρυάς, που δεν έκανε πότε εκλογές. Να συγκροτηθεί η Γενική Συνέλευση χωρίς σωματεία και αντιπροσώπους - φαντάσματα». Επίσης, το Σωματείο καλεί το Πρωτοδικείο Κατερίνης «να επανεξετάσει τη θέση του και να δώσει όλα τα πρακτικά των σωματείων σε όσους έχουν έννομο συμφέρον».

«Ηρθε η ώρα να τελειώνουμε με τις νόθες διαδικασίες και την απαξίωση της εργατικής τάξης», τονίζει το ΣΙΥΝΠ και προσθέτει: «Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα συνέδριο έξω και πέρα από τις ανάγκες των εργαζομένων, όπως έκανε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ τα προηγούμενα χρόνια, βάζοντας πλάτη στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την κυβέρνηση».

Και υπογραμμίζει: «Οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο συνέδριο έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους αν δεν αντιδράσουν και αποδεχτούν τις μηχανορραφίες και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των εργατοπατέρων της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΚ. Μιας διοίκησης η οποία όχι μόνο τα έχει κάνει πλακάκια με την εργοδοσία της Πιερίας και την κυβέρνηση, αλλά έχει εξαπολύσει βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος ταξικών συνδικάτων και εργαζομένων για να τους εξοντώσουν οικονομικά, πιστεύοντας πως έτσι θα τους φοβίσουν. Καλούμε τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους να αντιληφθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους της Πιερίας, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της απερχόμενης διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) για το ρόλο που παίζει σε βάρος του εργατικού κινήματος. Να μην νομιμοποιήσουν ένα ακόμη νόθο συνέδριο. Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της "Εργατικής Ταξικής Ενότητας"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ