ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΛΙΒΑΝΟΣ
«Στόχος ό,τι κινείται»

Σαρώνει το νότο απ' άκρη σ' άκρη η ισραηλινή αεροπορία, αποκλείοντας κάθε δυνατότητα παροχής βοήθειας στους αποκλεισμένους πολίτες, ενώ μαίνονται σκληρότατες μάχες στο έδαφος

Από τους χτεσινούς βομβαρδισμούς στην πόλη Κίαμ

Associated Press

Από τους χτεσινούς βομβαρδισμούς στην πόλη Κίαμ
ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Σε σταθερή κλιμάκωση βρίσκονται οι σκληρές μάχες σώμα με σώμα του ισραηλινού στρατού με μαχητές της «Χεζμπολάχ» και άλλων οργανώσεων στο νότιο Λίβανο, καθώς εντείνεται ο διπλωματικός «πόλεμος» και οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια σφοδρότατων συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πόλη Μπιντ Τζμπάιλ (η οποία, όπως φαίνεται έχει γίνει ορόσημο, καθώς τις τελευταίες βδομάδες οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν έχουν καταφέρει να την προσπεράσουν), σκοτώθηκαν 2 Ισραηλινοί έφεδροι και τραυματίστηκαν άλλοι 5.

Ταυτόχρονα, συνεχίστηκαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά και στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού. Η προειδοποίηση της ισραηλινής αεροπορίας ότι θα πληγεί οποιοδήποτε όχημα κινείται στο, ούτως ή άλλως, κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του νοτίου Λιβάνου, από το ύψος του ποταμού Λιτάνι και κάτω, έχει προκαλέσει οργή στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στον ΟΗΕ αλλά και στα σωστικά συνεργεία του Λιβάνου. Δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις περιοχές, για να παράσχουν βοήθεια σε τραυματίες, να συλλέξουν και να καταμετρήσουν νεκρούς, αλλά και να προσφέρουν την περισσότερο από αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, φάρμακα, νερό) στους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Ενδεικτικό της λογικής των Ισραηλινών εισβολέων είναι ότι έπληξαν με ρουκέτες τη νεκρώσιμη πομπή που είχαν δημιουργήσει οι κάτοικοι του χωριού Γκαζίγια, νοτιοανατολικά της Σιδώνας, για να κηδέψουν τους 15 νεκρούς συγχωριανούς τους από τους βομβαρδισμούς της Δευτέρας. Από τη χτεσινή επίθεση σκοτώθηκαν 6 πολίτες και τραυματίστηκαν, τουλάχιστον, 28, γεγονός που εξόργισε περαιτέρω τους κατοίκους, που ούτως ή άλλως είχαν μετατρέψει την κηδεία σε διαδήλωση κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Επίσης, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από τα αεροπορικά πλήγματα που δέχτηκε η συνοικία Σίγια, της νότιας Βηρυτού, το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει πολυκατοικία. Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν μέχρι χτες βράδυ τις έρευνες, ενώ είχαν ανασυρθεί τουλάχιστον 30 νεκροί, με τους τραυματίες να είναι διπλάσιοι.

Οι λιβανικές αρχές έδωσαν χτες ένα νέο συνολικό απολογισμό των θυμάτων, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τις περιοχές που είναι προσεγγίσιμες. Σύμφωνα με αυτόν, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 1.064 (970 πολίτες) και οι τραυματίες τους 4.000, ενώ από το 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, τουλάχιστον οι 200.000 έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις γειτονικές χώρες.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, χτες, 60 ρουκέτες έπληξαν το ισραηλινό έδαφος χωρίς, όμως, να προκληθούν θύματα ή ζημιές. Οπως έγινε γνωστό, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει σχέδια τυχόν επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων.

«Καμπανάκι» για καρκίνο, περιβάλλον

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για την Προστασία της Μεσογείου προειδοποίησε, χτες, ότι πρέπει να ληφθούν «επειγόντως» μέτρα για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που έχει προκληθεί στα ανοιχτά του Λιβάνου και της Συρίας από το βομβαρδισμό του σταθμού παραγωγής ενέργειας Τζιγιέ, νοτίως της Βηρυτού, στις 14 Ιούλη. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ΟΗΕ, την ημέρα του πλήγματος διέρρευσαν στη θάλασσα 10.000 τόνοι καυσίμου και έκτοτε έχουν διαρρεύσει άλλοι 20.000 τόνοι.

Υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς δεν πρόκειται για απλό πετρέλαιο αλλά για χημικές ουσίες που αποτελούν καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όπως είναι το βενζόλιο. Οι ουσίες θεωρούνται εξαιρετικά καρκινογόνες ακόμη και στην εισπνοή τους, γεγονός που σημαίνει ότι ο λιβανικός και συριακός πληθυσμός έχει, ήδη, υποστεί τεράστιες συνέπειες.

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΟΗΕ
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Αργά χτες το βράδυ επρόκειτο να αρχίσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το γαλλο-αμερικανικό σχέδιο απόφασης, με το Παρίσι να «μετατοπίζεται» ελαφρώς και να τάσσεται υπέρ των τροποποιήσεων που ζητά η λιβανική κυβέρνηση και ο αραβικός κόσμος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Με νέα δεδομένα αναμενόταν να αρχίσει αργά χτες η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να συζητήσει το αμερικανο-γαλλικό σχέδιο απόφασης για τον πόλεμο στο Λίβανο. Με βάση αυτά, δεν αναμενόταν η υιοθέτηση κάποιας απόφασης, εκτός απροόπτου, πριν από σήμερα το βράδυ ή ακόμη και αύριο στην καλύτερη περίπτωση.

Το Παρίσι, αν και δεν υπαναχώρησε από ορισμένες βασικές θέσεις που ουσιαστικά στηρίζουν τις ισραηλινές αιτιάσεις, «άλλαξε» ελαφρώς ρότα και επισήμως υιοθέτησε τη λιβανική θέση για άμεση απόσυρση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο και ανάπτυξη 15.000 Λιβανέζων στρατιωτών. Την άποψη αυτή αναμενόταν να θέσει επιτακτικά η τριμελής αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου (υπουργοί Εξωτερικών Κατάρ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ΓΓ Αραβικού Συνδέσμου) απαιτώντας να τροποποιηθεί σχετικά το σχέδιο απόφασης.

Επίσης, η αραβική αντιπροσωπεία εκπροσωπώντας τη λιβανική ηγεσία αναμενόταν να ξεκαθαρίσει ότι όταν ζητά αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, συμπεριλαμβάνει σε αυτήν και την περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα. Αν όλα αυτά γίνουν, τότε η «Χεζμπολάχ», όπως ανακοινώθηκε και από τους εκπροσώπους της στο λιβανικό υπουργικό συμβούλιο, αποδέχεται το ενδεχόμενο αφοπλισμού της, αφού πλέον δε θα υπάρχει κατοχική δύναμη στο Λίβανο.

Η λιβανική πρόταση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών. Ο Φιλίπ Ντουστ Μπλαζί μίλησε για «πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός» και προεξόφλησε ότι η χώρα του αναζητά ήδη τρόπους υλοποίησης της πρότασης αυτής στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, ο Γάλλος Πρόεδρος διέκοψε τις θερινές του διακοπές και αναμενόταν να έχει έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών, αλλά και τον πρωθυπουργό ντε Βιλπέν, στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

Εκτός, βέβαια, από το συγκεκριμένο σημείο, το λιβανικό σχέδιο εμπεριέχει και ορισμένα άλλα «αγκάθια». Ενα από αυτά είναι η μορφή και η αποστολή της διεθνούς δύναμης, καθώς η λιβανική κυβέρνηση αποδέχεται μια διεθνή δύναμη, υπό τη μορφή, όμως, της παρούσας δύναμης του ΟΗΕ, δηλαδή χωρίς εντολές για εμπλοκή στη διαδικασία αφοπλισμού της «Χεζμπολάχ».

Ο Φουάντ Σινιόρα, πάντως, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» την υποστήριξη που έλαβε από το σύνολο του αραβικού κόσμου το σχέδιό του. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ο διπλωματικός «πόλεμος που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη είναι πολύ σκληρότερος από τις αιματηρές ισραηλινές επιθέσεις», χωρίς να παραλείψει να τονίσει τη «θρυλική επιμονή της "Χεζμπολάχ", παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αντικείμενο επικρίσεων και της επιρρίπτονται ευθύνες με αφορμή το πρόσχημα της σύλληψης των 2 Ισραηλινών στρατιωτών».

Αμερικανο-ισραηλινή επιμονή και επιφυλάξεις

Αρνητική ήταν η αρχική αντίδραση της Ουάσιγκτον στη λιβανο-αραβική θέση διά στόματος Μπους, που υποστήριξε ότι «είναι επικίνδυνη η ύπαρξη ενός κενού στο νότιο Λίβανο μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρκέστηκε να χαρακτηρίσει τη λιβανική πρόταση «ενδιαφέρουσα». Λίγο νωρίτερα, όμως, ο εκπρόσωπός του Αβι Παζνέρ ξεκαθάριζε ότι «θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για άλλον ένα ελιγμό». Η ισραηλινή πλευρά, επί της ουσίας, απέφυγε να πάρει θέση περιμένοντας, προφανώς, τις τελικές αντιδράσεις των «καλών της συμμάχων».

«Βασιλικότερος του βασιλέως», αντίθετα, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που βρέθηκε, χτες, στη Βηρυτό για επαφές με τη λιβανική ηγεσία. Ο Φραν Βάλτερ Σταϊνμάγιερ εξήρε το αμερικανο-γαλλικό σχέδιο απόφασης και μάλιστα «μάλωσε» τη λιβανική ηγεσία, υπενθυμίζοντάς της ότι «δεν είναι σε θέση, αφού δεν είναι και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, να απαιτεί τροποποιήσεις. Η απόφαση θα ληφθεί από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Βηρυτός θα πρέπει να τη δεχτεί», κατέληξε!

Προσεκτικότερη εμφανίζεται η ρωσική διπλωματία. Η Μόσχα, διαβλέποντας προφανώς νέες μεγάλες καθυστερήσεις όσον αφορά στη λήψη μιας απόφασης, διαμήνυε ότι θα πιέσει για την υιοθέτηση μιας «άμεσης απόφασης που θα θέτει το ζήτημα μιας εκεχειρίας ανθρωπιστικού χαρακτήρα τουλάχιστον», ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι διάκειται θετικά υπέρ της λιβανο-αραβικής πρότασης και ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί, χωρίς τροποποιήσεις, το υπάρχον γαλλο-αμερικανικό σχέδιο.

Τέλος, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος συνομιλούσε τηλεφωνικώς με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ζητώντας του «άμεση κατάπαυση του πυρός και τιμωρία των εγκληματιών πολέμου», ο Ιορδανός βασιλιάς, γνωστός για τις φιλοαμερικανικές του θέσεις, κατηγορούσε τη διεθνή κοινότητα ότι «δεν έχει πραγματικά συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, πέραν αυτών επί χάρτου».

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Στο νοσοκομείο ο συλληφθείς πρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου

Νέα ισραηλινά πυρά κατά της Λωρίδας της Γάζας

Παλαιστίνιος, καθισμένος ανάμεσα στα χαλάσματα του σπιτιού του. Στη Ράφα

Associated Press

Παλαιστίνιος, καθισμένος ανάμεσα στα χαλάσματα του σπιτιού του. Στη Ράφα
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Με πόνους στο στήθος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου και σημαίνον στέλεχος της «Χαμάς». Ο Αζίζ Ντουάικ είχε συλληφθεί την Κυριακή από τον ισραηλινό στρατό μετά από επιδρομή στο σπίτι του στη Ραμάλα και κρατούνταν στην ισραηλινή στρατιωτική φυλακή Οφέρ, κοντά στην πόλη. Οπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ και βρίσκεται υπό παρακολούθηση, χωρίς, όμως, να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Την άμεση απελευθέρωση του Αζίζ Ντουάικ, αλλά και των δεκάδων άλλων βουλευτών της «Χαμάς», ορισμένοι από τους οποίους είναι και υπουργοί, ζήτησε με ανακοίνωσή της, η Διακοινοβουλευτική Ενωση, στην οποία εκπροσωπούνται κοινοβούλια από 146 χώρες. Σε συνεδρίασή τους, χτες, στη Γενεύη καταδίκασαν τις συλλήψεις και τη στάση του ισραηλινού στρατού απέναντι σε εκλεγμένους δημοκρατικά από το λαό βουλευτές.

Από την πλευρά του, πάντως, ο ισραηλινός στρατός δε δείχνει διατεθειμένος να χαλαρώσει τον κλοιό που έχει επιβάλλει στα παλαιστινιακά εδάφη, και ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας, που δέχεται καθημερινά στρατιωτικές επιθέσεις. Παρά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της «Χαμάς» το Σαββατοκύριακο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη που έχει απαχθεί από τα μέσα Ιούνη και την ανταλλαγή του με Παλαιστινίους κρατουμένους, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από την ισραηλινή πλευρά.

Αντίθετα, ισραηλινά τανκς έβαλλαν, χτες, για πολλοστή φορά, κατά κατοικιών στην Μπέιτ Χανούν, στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σκοτώθηκαν 2 Παλαιστίνιοι, ένας 25χρονος και ένα βρέφος 3 μηνών. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έβαλλε κατά θέσεων από τις οποίες εκτοξεύονται ρουκέτες. Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, 3 αυτοσχέδιες ρουκέτες «Κασάμ» έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Λαϊκές οργανώσεις, συνδικάτα και μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, συγκεντρώνοντας χρήματα και φάρμακα.

Συγκέντρωση χρημάτων
  • Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28 - υπεύθυνος: Μπάμπης Τεννές, τηλ. 210.3305.219).
  • Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να καταθέσουν χρήματα: Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 122/634535-29.
  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τους συλλόγους - μέλη της και όλες τις γυναίκες να καταθέσουν τον οβολό τους στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 151/296061-31.
  • Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συγκεντρώνει χρήματα στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 116/29607455 (Επείγουσα Βοήθεια).
  • Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του, συγκεντρώνοντας χρήματα. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα γραφεία της ΝΑΣ στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου). Υπεύθυνος: Γιάννης Κομνηνός, τηλ. 210.3302.078, 210.3301.106.
Συγκέντρωση φαρμάκων

Ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων: Παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ευρέος φάσματος, επιδεσμικό υλικό (σύριγγες, επίδεσμοι, λευκοπλάστ, γάντια μιας χρήσης), αντισηπτικά, κορτιζόνες, αντιισταμινικά, οροί τροφής και τόνωσης, βιταμίνες και αντιασθματικά.

Η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στα γραφεία:

1. Της ΟΕΦΣΕΕ, Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Α, τηλέφωνο 210.5238.779, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00 - 18.00.

2. Της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ζήνωνος 7-9, 2ος όροφος, τηλέφωνο 210.5243.785, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 08.00 - 15.00 και 18.00 - 20.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα φάρμακα να μην είναι χρησιμοποιημένα, ο χρόνος λήξης να μην είναι μικρότερος από ένα χρόνο και να μη χρειάζονται ψυγείο.

ΙΡΑΚ
Διπλές και τριπλές βομβιστικές επιθέσεις...

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Οι κοινές περιπολίες Αμερικανών και Ιρακινών φιλοκατοχικών στρατιωτών στο κέντρο της Βαγδάτης δεν απέτρεψαν κανένα από τα καθημερινά λουτρά αίματος στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας. Μόνο στη Βαγδάτη οι διπλές και τριπλές βομβιστικές επιθέσεις με επίκεντρο το υπουργείο Εσωτερικών και ανοιχτή αγορά προκάλεσαν συνολικά το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων και τον τραυματισμό περίπου 70 άλλων. Από επιθέσεις ή νέα πτώματα που βρέθηκαν χτες σε άλλα σημεία της χώρας ο απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον ακόμη δέκα νεκρούς... Μεταξύ των θυμάτων ήταν χτες και ένας Ιρακινός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αλ Μπαγιένα Τζεντίντα». Το κορμί του βρέθηκε διάτρητο από σφαίρες στο σουνιτικό προάστιο Αντιλ της Βαγδάτης...

Οι ασταμάτητες επιθέσεις, συγκρούσεις και εκρήξεις έκαναν χτες τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγό Κέισι, να «προβλέψει» πως εάν δεν περιοριστεί η βία στην ιρακινή πρωτεύουσα τότε «η χώρα θα εισέλθη σε ακόμη χειρότερη κατάσταση»... Η δήλωση του στρατηγού έγινε παράλληλα με εκείνη του πρέσβη των ΗΠΑ στο Ιράκ, Ζαλμάτ Κχαλιζάρντ, που φάνηκε να στηρίζει πολλά στις επαφές, όπως ισχυρίστηκε, που γίνονται αυτή την περίοδο μεταξύ ένοπλων σουνιτικών και σιιτικών ομάδων της Βαγδάτης με στόχο συμφωνίες για τερματισμό των επιθέσεων. Ο στρατηγός Κέισι και ο πρέσβης Κχαλιζάρντ είπαν τα παραπάνω μετά την ολοκλήρωση τελετής παράδοσης των «ευθυνών ασφαλείας» από τον αμερικανικό στον φιλοκατοχικό ιρακινό στρατό στην πόλη Τικρίτ του Βορείου Ιράκ.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Εκδήλωση στην Πέτρα

Η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών - Εμπόρων Δήμου Πέτρας Μυτιλήνης, διοργανώνει εκδήλωση αύριο Πέμπτη, 10 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Πέτρας, στη Μυτιλήνη. Θα μιλήσουν μέλη της παλαιστινιακής πρεσβείας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ