ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φοράει τα «γιορτινά» της η έδρα της ΚΕ για τη μεγάλη στιγμή

Εδώ και μέρες η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θυμίζει εργοτάξιο. Καθημερινά, αλλά και με «κόκκινα Σάββατα», τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ συμβάλλουν, χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη στιγμή, τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος στις 24 - 27 Ιούνη.

Αλλωστε, τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκαν και οι αναγκαίες εργασίες, που σχεδιάστηκαν από επιστήμονες ανάλογων ειδικοτήτων, για να συντηρηθεί και να ενισχυθεί το κτίριο στη φυσιολογική του «μάχη με τον χρόνο», να αντιμετωπιστούν φθορές λόγω και της ηλικίας των υλικών του, πάντα βέβαια με σεβασμό στην αρχική μορφή, στον χαρακτήρα και το ύφος του.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και συμβάλλουν με το δικό τους λιθαράκι στην ειδικά σχεδιασμένη δουλειά, για να αναβαθμιστεί η έδρα της ΚΕ του Κόμματος, να αναδειχθούν η σημασία της και η υπεροχή του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα. Και τα έχουν καταφέρει! Ολες οι απαραίτητες εργασίες βαίνουν σιγά σιγά προς ολοκλήρωση: Καθαριότητα, συντήρηση, βάψιμο, εργασίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τεράστια γιγαντοπανό έχουν ήδη απλωθεί στο φρεσκοβαμμένο κτίριο και με γκράφιτι «στολίζεται» ο τοίχος της λεωφόρου. «Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό», «Γράψαμε Ιστορία. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε», «Δυνατό ΚΚΕ. Ριζωμένο στους χώρους δουλειάς με γερές Οργανώσεις παντού» είναι μόνο κάποια από τα συνθήματα που στέλνουν καθαρά τα μηνύματά τους.


Και το περασμένο Σάββατο, η έδρα της ΚΕ του Κόμματος γέμισε από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, οι οποίοι συμμετείχαν σε όλες αυτές τις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση και την αναβάθμιση του κτιρίου.

Με την εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά, με το μεράκι, το κτίριο πραγματικά «λάμπει», κι όσο γι' αυτό «μιλάνε» φίλοι, οπαδοί κι ο απλός λαός που έχουν μόνο καλά λόγια να πουν κοιτάζοντας με καμάρι το «σπίτι του Κόμματος», και δικό τους «σπίτι».

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι και αυτοί που έχουν συμβάλει οικονομικά όλο αυτό το διάστημα, για να είναι εφικτό να υλοποιηθούν αυτές οι εργασίες. Αλλωστε, με τον ίδιο τρόπο, με εθελοντική εργασία και με την οικονομική στήριξη χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου έγινε κατορθωτό να χτιστεί τη δεκαετία του '80 το κτίριο στον Περισσό. Εγινε κατορθωτό, μετά από χρόνια παρανομίας, να αποκτήσει το ΚΚΕ το δικό του «σπίτι».

Οπως σημειωνόταν και στην Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την ανακαίνιση του κτιρίου, «η ιστορία αυτού του κτιρίου είναι δεμένη με τη σύγχρονη Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τις σκληρές μάχες όλων των τελευταίων δεκαετιών, για να μείνει υψωμένη η σημαία του ΚΚΕ μέσα στη θύελλα της ανατροπής του σοσιαλισμού, της αντεπανάστασης».

Η ιστορία του κτιρίου, το πώς χτίστηκε, η θεμελίωσή του, το Αρχείο του Κόμματος που φυλάσσεται και η τιτάνια διάσωσή του μετά τις πλημμύρες, οι δεκάδες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στην αίθουσά του και πολλά ακόμα περιέχονται σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο, συλλεκτικό λεύκωμα, που έχει επιμεληθεί η ΚΕ του ΚΚΕ, και αναλυτικότερα θα παρουσιάσει ο «Ριζοσπάστης» σε επόμενο φύλλο του.





Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ