Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10980

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο στην απεργία σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει. Στην Αθήνα, 11 π.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, 12 το μεσημέρι, μπροστά από τα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Εγνατία (Συντριβάνι).


ΣΕΛ.  13

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ το κεφάλαιο, τα κόμματά του, την ΕΕ

Είναι ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκεται λαός και νεολαία στο δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του. Μπορεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πιο ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης, αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα, που παλεύει για να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αλλάξουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ή να γίνουν μικροδιορθώσεις στα μνημόνια των μονοπωλίων. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν κάθε λόγο να μείνει θολή η αυθόρμητη μαζική αγανάκτηση. Να εγκλωβιστεί σε ανούσια συνθήματα ή σε αντιδραστικά ιδεολογήματα.

Οι εργατικοί λαϊκοί και νεανικοί αγώνες σήμερα, για να έχουν αποτέλεσμα και τη δύναμη να ορθώσουν εμπόδια στα κλιμακούμενα βάρβαρα μέτρα, πρέπει να στοχεύουν τους υπεύθυνους για τα λαϊκά δεινά, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Να διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματα, να στοχεύουν σε αναγκαίες ριζικές αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία και στην εξουσία, ώστε η ανάπτυξη να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  3

Κάλεσμα ξεσηκωμού στους νέους εργαζόμενους από την ΚΝΕ

Κάθε επιχείρηση, κάθε χώρος δουλειάς, τα χωράφια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία, οι λαϊκές γειτονιές, οι χώροι κατάρτισης και εκπαίδευσης να γίνουν κάστρα του ανειρήνευτου αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι χτεσινές συγκεντρώσεις της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Τσακίστε τα διλήμματα

«Είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», είπε προχθές ο πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Μεγάλες αλλαγές είναι τα μέτρα-κόλαση για τους εργαζόμενους, τον λαό, με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Φαίνεται σα να νοιάζεται για τη γνώμη του λαού, αλλά με το «δημοψήφισμα» αλλού στοχεύει, το λέει άλλωστε, στην «ευρύτατη δυνατή συναίνεση». Δεν ξέρουμε τι δίλημμα ακριβώς θα θέσει σε δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός και πώς, αλλά είναι στοχοπροσηλωμένος. Στην επιβολή του σύγχρονου αντεργατικού, αντιλαϊκού μεσαίωνα, για να μη χρεοκοπήσει το κεφάλαιο από την κρίση, να ενισχύσει την κερδοφορία του. Θέλει να εκβιάσει το λαό να υποταχτεί στην πολιτική που σκοτώνει τη ζωή του με το δημοψήφισμα. Μονόδρομος για εργαζόμενους και νεολαία είναι ο οργανωμένος αγώνας στα εργοστάσια και στις εργατογειτονιές και αντεπίθεση, για να αποκρούσουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι υπέρ των μονοπωλίων.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Αγωνιστικά για τη Σύμβαση

ΣΕΛ.  12
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Υψηλές κερδοφορίες

ΣΕΛ.  39
Ωμός εκβιασμός το δημοψήφισμα

ΣΕΛ.  9
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Επενδύει» στη διά βίου εκμετάλλευση

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ
Στις 15 Ιούνη απεργούμε

Να δώσουν άμεση απεργιακή απάντηση στις 15 Ιούνη και ο αγώνας να κλιμακωθεί με νέα γενική απεργία την πρώτη μέρα που το νομοσχέδιο - λαιμητόμος θα συζητηθεί στη Βουλή, καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Mπροστά στις κρίσιμες αναμετρήσεις, πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες να αξιοποιηθούν όλες οι μορφές επικοινωνίας και συσπείρωσης με τους εργάτες, να ανοίξει η κουβέντα στους χώρους δουλειάς.


ΣΕΛ.  11
Ο. ΡΕΝ - Ζ. Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Προκαλούν τα μαντρόσκυλα

ΣΕΛ.  8
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να κινηθεί προς ριζική πολιτική αλλαγή

ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ