ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Στο 25,21% η κάλυψη του πλάνου στο πρώτο «κλείσιμο»

Πρώτη η ΚΟ Εξωτερικού, ακολουθούν Αιγαίο και Κεντρική Μακεδονία

Σε ποσοστό 25,21% καλύφθηκε το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ στο πρώτο κλείσιμο. Το πιάσιμο του στόχου στην εκκίνηση της Εξόρμησης, είναι ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια και επιβεβαιώνει ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, είναι εφικτή η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου και όλων των επιμέρους στόχων. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται πλατύ άνοιγμα, καλό σχέδιο, καθημερινή έγνοια και έλεγχος.

Πρώτη από πλευράς κάλυψης του πλάνου της ήρθε η ΚΟ Εξωτερικού με ποσοστό 42,11%. Δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με 34,10%, τρίτη η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 25,60%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 25,50%, Αττικής με 25,20%, Θεσσαλίας με 22,16%, Κρήτης με 21,29%, Στερεάς - Εύβοιας με 21%, Δυτικής Μακεδονίας με 19,20%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 17,69% και Πελοποννήσου με 16,96%. Η ΚΝΕ κάλυψε το 35,25% του πλάνου της, ενώ οι ΚΟ «Ριζοσπάστη» και «902» το 12,26% και 6,20% αντίστοιχα.

Στα 95 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση

Αφίσα με το σύνθημα «Ζήτω η πέμπτη επέτειος της μεγάλης προλεταριακής επανάστασης»
Αφίσα με το σύνθημα «Ζήτω η πέμπτη επέτειος της μεγάλης προλεταριακής επανάστασης»
Συμπληρώνονται σήμερα, 7 Νοέμβρη, 95 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία. Προς τιμήν της κορυφαίας επετείου για το εργατικό και το κομμουνιστικό κίνημα, ο «Ριζοσπάστης», στο ένθετο της Ιστορίας, παρουσίασε τις προηγούμενες τέσσερις Κυριακές εκτενή αποσπάσματα από έργα του Λένιν, που περιγράφουν τη στρατηγική των μπολσεβίκων στο δρόμο για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, με τη γέννηση του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σήμερα, η συζήτηση για την Οχτωβριανή Επανάσταση αποκτά ξεχωριστή σημασία. Για τους κομμουνιστές δεν είναι απλά μία επέτειος, με ιδιαίτερη πολιτική σημασία.

Σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με την τεράστια καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, τη μαζική ανεργία, τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση, τις πολεμικές συρράξεις, που είναι η συνέχεια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, οι σοσιαλιστικές - κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής, που ανέδειξαν στην πράξη την ανωτερότητά τους, μπορούν να γίνουν η συνειδητή σημαία και η πολιτική διέξοδος των εργατικών - λαϊκών μαζών. Η ίδια η ανάπτυξη του καπιταλισμού είναι που διαμορφώνει τις προϋποθέσεις και την αναγκαιότητα για το πέρασμα στη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Να μπει σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια

Πιο εντατικά συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα km.kke.gr και katargisimnimonion.kke.gr

Συνεχίζεται με νέα ένταση η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων. Η υποστήριξη της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή πρέπει να συνοδευτεί τώρα και με την απαίτηση να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, πράγμα που δεν έγινε στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε.

Μέχρι στιγμής πάνω από 250 Εργατικά Κέντρα, σωματεία, επιστημονικοί φορείς, Δημοτικά Συμβούλια και μαζικοί φορείς έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους. Ταυτόχρονα, ξεπερνούν τις 24.000 οι υπογραφές στο κείμενο υποστήριξης που υπάρχει στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις km.kke.gr και katargisimnimonion.kke.gr. Το αίτημα της κατάργησης όλων των μνημονίων και η απαίτηση μέσω και της υπογραφής πρέπει να αποτελέσει συστατικό στοιχείο της πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

  • Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ στηρίζει με απόφασή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.
Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ

Το Σάββατο 10/11, στο Δημαρχείο Νίκαιας - Ρέντη

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τα μέλη του Εθνικού της Συμβουλίου, τους προέδρους και τις Γραμματείες των Επιτροπών Ειρήνης απ' όλη τη χώρα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το Σάββατο 10 Νοέμβρη, στο Δημαρχείο Νίκαιας - Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10). Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου θα διαρκέσουν από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ. και μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους. Τις εργασίες, εκτός από τον απολογισμό δράσης, τον προγραμματισμό για το προσεχές διάστημα, τα οργανωτικά και οικονομικά θέματα της ΕΕΔΥΕ, θα απασχολήσουν πολλά επίκαιρα και σοβαρά ζητήματα του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς.

ΑΡΤΑ
Εκδήλωση για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού

Εκδήλωση με θέμα: «Σοσιαλισμός, επίκαιρος και αναγκαίος» διοργανώνει η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη 7/11, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org