ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Αυγούστου 2006
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια

Σε μαζική συμμετοχή καλούν τους εργαζόμενους την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί στο υπουργείο Απασχόλησης έντεκα Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό οργανώνουν έντεκα ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης. Τα ταξικά συνδικάτα με ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί στο υπουργείο Απασχόλησης.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας -Πειραιά και Περιχώρων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής σημειώνεται: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Οι υπουργοί προκλητικά δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν ξανά όσα, με αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη συνενοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, έφαγαν οι κεφαλαιοκράτες από τα ταμεία. Ενώ οι "σοφοί" - που όρισε η κυβέρνηση για να εξετάσουν το Ασφαλιστικό - με επικεφαλής εκλεκτό του ΣΕΒ άρχισαν ήδη να προκαλούν με τις πρώτες τους δηλώσεις για τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, για το ύψος των συντάξεων, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και άλλα».

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, που με βάση τις δηλώσεις τους θα κινηθεί σε αντεργατική κατεύθυνση και το έργο θα αποτελέσει τη βάση για νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές. Κάτι που επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του και ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο Ν. Αναλυτής, πρόεδρος της ΟΚΕ και παλιότερα στέλεχος του ΣΕΒ, ο οποίος έκανε σαφές ότι στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώνει σήμερα Κυριακή, 6 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί στις Καρούτες το παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ. Την ίδια μέρα αναχωρεί λεωφορείο στις 10.00 το πρωί από την παλιά Πυροσβεστική.
  • Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους την περίοδο 1941-1944, διοργανώνει το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Πτολεμαΐδας σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Πολύκεντρο (λαϊκή αγορά) της πόλης.
  • Εκδήλωση τιμής στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ (1941-1949) πραγματοποιούν την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί στα Ανω Σουδενά το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Καλαβρύτων Αχαΐας, η ΚΟ Καλαβρύτων του ΚΚΕ και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανω Λουσών «Τα Σουδενά». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Αντίστασης.
  • Το παράρτημα Καλαμάτας της ΠΕΑΕΑ, το Δημοτικό Διαμέρισμα Σαϊδόνας και ο εκπολιτιστικός σύλλογος των Απανταχού Σαϊδονιτών Αθήνας διοργανώνουν την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 11.00 π.μ., στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη Σαϊδόνα της Μεσσηνιακής Μάνης, εκδήλωση τιμής για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τα 60 χρόνια του ΔΣΕ.
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα των ναζί κατακτητών στο Μπλόκο της Κοκκινιάς τον Αύγουστο του 1944 διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας από τις 17 έως τις 21 Αυγούστου, σε συνεργασία με τις αντιστασιακές οργανώσεις της πόλης. Πρόκειται για ένα ιστορικό και πολιτικό γεγονός που σηματοδότησε την πόλη της Νίκαιας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το Συνέδριο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 4 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων σε διάφορα σημεία της πόλης, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου και εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης. Την ίδια μέρα στον ιερό χώρο της Μάνδρας (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με αντιστασιακά τραγούδια από τον ερμηνευτή Στέφανο Ψαραδάκο. Ο Νίκανδρος Κεπέσης θα απαγγείλει ένα ποίημα - ωδή για την Κοκκινιά.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου και πορεία προς το Γ΄ Νεκροταφείο στο κοινοτάφειο των εκτελεσμένων.

Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου ο χώρος της Μάνδρας θα φιλοξενήσει Μονοήμερο Τουρνουά Σκακιού τύπου «active-rapid» αφιερωμένο στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 22 Αυγούστου με τη Διεξαγωγή του 14ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά (open) «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα της «Μηχανικής Καλλιέργειας» (Θηβών 245) από τις 10π.μ.-11μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 29 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή εκδήλωση στο πάρκο Παραλίας της Λευκάδας. Η εκδήλωση με θέμα «Η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου» ξεκινά στις 8.30 μ.μ. και περιλαμβάνει ομιλία από τον Ν. Σταματέλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής και υποψήφιο δήμαρχο Λευκάδας, ομιλία από στέλεχος ΚΝΕ, προβολή ταινίας για τον αγώνα του παλαιστινιακού και λιβανέζικου λαού, αφιέρωμα στον ποιητή Γ. Ρίτσο, λαϊκό γλέντι και συναυλία με ροκ συγκροτήματα.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και προς τιμή όλων των νεκρών αγωνιστών, μεταξύ των οποίων είναι και ο θείος μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΥΠΑΤΗΣ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 250 ευρώ και 50 ευρώ στη μνήμη του ΝΤΙΝΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Προσφέρουμε επίσης 200 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης για τα 60χρονα του ΔΣΕ.

Παν. και Ελένη Καντζιλιέρη



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ