ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ
Τροφοδοτεί τα κέρδη των ιατρικών κολοσσών μέσω της εμπορευματοποίησης της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας

Eurokinissi

Τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» συνόψισαν χτες, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών, βουλευτές του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο δεν αφορά τη ρύθμιση των προσωπικών, οικονομικών, κοινωνικών σχέσεων των ομόφυλων ζευγαριών, δεν αφορά την κοινωνική αναγνώριση της συμβίωσής τους, ούτε υπηρετεί την ανάγκη να σπάσει η κοινωνική προκατάληψη σε βάρος τους, υπογράμμισε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Με βάση τα άρθρα του νομοσχεδίου, ο πολιτικός γάμος στα ομόφυλα ζευγάρια έρχεται να ρυθμίσει την αναγνώριση της κοινής γονικής τους ευθύνης. Και δεν έρχεται να ρυθμίσει μόνο κάτι που ήδη υπάρχει», επεσήμανε. Με δεδομένο ότι τα παιδιά προς υιοθεσία στις δομές παιδικής προστασίας είναι ελάχιστα και χιλιάδες οι αιτήσεις για υιοθεσία, τόνισε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα ασκήσουν το δικαίωμα στην κοινή γονική μέριμνα είτε καταφεύγοντας σε ιδιωτικές υιοθεσίες, ακόμα και από το εξωτερικό, είτε μέσω της εμπορευματοποιημένης Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Βήμα στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας και τεκνοποίησης

«Αυτό ακριβώς κάνει το άρθρο 11: Νομιμοποιεί και τροφοδοτεί παραπέρα την εμπορική παρένθετη μητρότητα για ομόφυλα ζευγάρια ανδρών. Στην αρχή προφανώς θα γίνεται στο εξωτερικό και στη συνέχεια, όπως άλλωστε το ομολογήσατε και εδώ, όπως το ομολογούν και νομικοί επιστήμονες, θα θεσμοθετηθεί και στην Ελλάδα. Οπως επίσης νομιμοποιεί και το εμπόριο της εξωσωματικής γονιμοποίησης από τράπεζα σπέρματος για ομόφυλα ζευγάρια γυναικών», ανέφερε. Στηλίτευσε μάλιστα την επίκληση «αλά καρτ» των γυναικείων οργανώσεων, εκ μέρους των άλλων κομμάτων, καθώς γυναικείες οργανώσεις διεθνώς και στη χώρα μας αντιδρούν στη διαδικασία της παρένθετης κυοφορίας, αφού η εμπορική παρένθετη μητρότητα «είναι μια ακραία μορφή εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος και εκμετάλλευσης των γυναικών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων». Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνουν στοιχεία μελέτης του 2018, σύμφωνα με τα οποία «μόλις το 2% των συμφωνιών παρένθετης είναι αλτρουιστικές παγκοσμίως».

«Μη λέτε ότι η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση», τόνισε και υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια καταργήθηκαν μια σειρά ασφαλιστικές δικλίδες, με αλλεπάλληλες νομοθετικές διατάξεις: Το 2014 καταργήθηκε η υποχρέωση να έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα τόσο η παρένθετη όσο και το ζευγάρι των υποψήφιων γονιών, ενώ το 2022 οι Μονάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ανέλαβαν τον ρόλο του «μεσάζοντα» ανάμεσα στα ζευγάρια και τις παρένθετες. «Με αυτούς τους νόμους το κράτος τροφοδότησε και τροφοδοτεί τα κέρδη των αντίστοιχων επιχειρηματικών κολοσσών, τον αναπαραγωγικό ιατρικό τουρισμό», γι' αυτό και το ΚΚΕ καταψήφισε τις επίμαχες ρυθμίσεις και για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Στο έδαφος αυτών των νόμων «άνοιξε ο δρόμος και για την εκμετάλλευση μεταναστριών», κατήγγειλε και πρόσθεσε ότι κατά τη δεκαετία 2005 - 2015 από τις σχετικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών «οι 113 υποψήφιες παρένθετες ήταν μετανάστριες ενώ μόνο 39 περιπτώσεις είχαν δεσμούς συγγένειας», με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν «ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστικής αγοράς δεν μπορούν να μπουν κανόνες σε αυτήν τη διαδικασία».

Η γονική ευθύνη αποσπάται από την αντικειμενική της βάση

Δίπλα στην εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας, η Β. Δάγκα στάθηκε και στην υπονόμευση του δικαιώματος του παιδιού, της κοινωνικής του ανάγκης να έχει δεσμούς με τη μητέρα και τον πατέρα. «Αυτή η ανάγκη έχει αντικειμενική βάση: Την αλληλοσυμπληρούμενη σχέση μητρότητας - πατρότητας. Και αυτή η σχέση έχει κοινωνικό χαρακτήρα, περιλαμβάνοντας τη βιολογική σχέση ανδρικού και γυναικείου οργανισμού στην αναπαραγωγή του είδους», υπογράμμισε. Οπως εξήγησε, βάση της θέσης του ΚΚΕ είναι τα δικαιώματα του παιδιού, κόντρα σε όσους θεωρούν «συντηρητισμό» να μιλάει κανείς για αυτά τα δικαιώματα και «προοδευτικό» το να ξεμπερδεύει το κράτος με κάθε έννοια κρατικής στήριξης της παιδικής προστασίας.

«Στην ουσία, στον νόμο η γονική ευθύνη αποκτά πλήρη απόσπαση από την αντικειμενική βάση της, κοινωνική και βιολογική. Οταν λέτε ότι τα παιδιά χρειάζονται μόνο φροντίδα, έρχεστε και διαμορφώνετε ένα νέο πρότυπο γονικής ευθύνης: Του φροντιστή. Ομως τα παιδιά δεν χρειάζονται φροντιστές. Εχουν ανάγκη από το δημιουργικό περιεχόμενο του δεσμού με τη μητρότητα και την πατρότητα: Στο παιχνίδι, στη βόλτα, στο θέατρο, στον αθλητισμό, στη συζήτηση. Και αυτό το δημιουργικό περιεχόμενο στερούν από τους γονείς διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, η μεγαλοεργοδοσία με τα 12ωρα, με σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, ακόμα και τις Κυριακές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το «Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Γονικής Σχέσης», με το οποίο «υποχρεωτικά θα αναγνωριστεί το "Γονέας 1 - Γονέας 2", ακόμα και γονική σχέση του παιδιού με περισσότερα από δύο άτομα, μέχρι και με κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι γονιός».

«Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, και βέβαια και των άλλων κομμάτων, περί δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και την κοινή τεκνοθεσία, είναι παραπλανητικά», κατήγγειλε η Β. Δάγκα και πρόσθεσε: «Υπερασπίζεστε ουσιαστικά το δικαίωμα των πλούσιων ζευγαριών να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί. Την ίδια στιγμή νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους, δεν μπορούν να προγραμματίσουν αν και πότε θα κάνουν οικογένεια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το παιδί θέλει αγάπη και φροντίδα, αλλά θέλει και 250 ευρώ τον μήνα για βρεφικό γάλα και πάνες. Εχει ανάγκη από βρεφονηπιακό σταθμό, από σχολείο όπου δεν θα πέφτει το ταβάνι, ούτε θα πλημμυρίζει. Εχει ανάγκη ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Θέλει δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία, που είναι υποστελεχωμένα αυτήν τη στιγμή. Εχει ανάγκη από δωρεάν κρατική κοινωνική στήριξη, όπως και η μητέρα, ο πατέρας. Και γι' αυτά δεν γίνεται καμία συζήτηση. Γιατί αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που λογαριάζουν την κοινωνική προστασία της παιδικής - εφηβικής ηλικίας ως κόστος για το κράτος».

Κλείνοντας στηλίτευσε την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει «μια κάλπικη διαχωριστική γραμμή» που θεωρεί «προοδευτικό» όποιον συμφωνεί με το νομοσχέδιο, ενώ όποιον διαφωνεί τον ταυτίζει «με την ακροδεξιά και την Εκκλησία». «Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας να συσκοτίσετε το πραγματικό σας κίνητρο, αλλά και την προσπάθεια να "ντύσετε" τη συντήρηση και τη νέα αντιδραστικοποίηση του καπιταλισμού με "προοδευτικό" μανδύα. Πώς αλλιώς θα ξεπλυθείτε στη συνείδηση της νεολαίας, όταν την ίδια ώρα φέρνετε απανωτά νομοσχέδια που τσακίζουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα, π.χ. για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;», διερωτήθηκε. Τη στιγμή όμως που με προκλητικό τρόπο γίνεται προσπάθεια να εξισωθεί η θέση του ΚΚΕ με την αναχρονιστική και σκοταδιστική τοποθέτηση της Εκκλησίας, υπέρμαχοι και πολέμιοι του νομοσχεδίου συμπίπτουν στην υπεράσπιση της «πυρηνικής οικογένειας», ως θεμελιακής οικονομικής - κοινωνικής μονάδας, την οποία το νομοσχέδιο θέλει να επεκτείνει «και σε άλλες μορφές συμβίωσης».

Δεν πέρασε η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει μονοθεματική ατζέντα

«Το περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου η κυβέρνηση προσπάθησε να το επιβάλει ως μονό θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να ξεχάσει και να μη συζητά ο λαϊκός κόσμος τι βιώνει από την ακρίβεια και τις δυσκολίες, από τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, τη φοροαφαίμαξη. Γι' αυτό μετά από 19 μέρες που διαρκεί το μηνιάτικο ο κάθε μισθωτός, συνταξιούχος, άνεργος, νέος και νέα, όποιον σεξουαλικό προσανατολισμό και να έχει, δεν ξέρει πώς θα επιβιώσει», σχολίασε παίρνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση η Διαμάντω Μανωλάκου.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην πολιτική πρακτική της από κοινού τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια «γιατί θεσμοθετεί τη διπλή γονική μητρότητα ή διπλή γονική πατρότητα». Κατήγγειλε ακόμα ότι το νομοσχέδιο «θεσμοθετεί την αναγνώριση της εμπορευματοποιημένης χρησιμοποίησης της παρένθετης μητρότητας από ομόφυλα ζευγάρια ανδρών σε άλλη χώρα, καθώς και την αναγνώριση της εξωσωματικής γονιμοποίησης μέσω τράπεζας σπέρματος για ομόφυλα ζευγάρια γυναικών», και έτσι ουσιαστικά «τροφοδοτεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της διαδικασίας απόκτησης παιδιών».

Μπουγάδα «προοδευτικότητας» στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαμορφώσει ένα προοδευτικό προσωπείο για την πολιτική της, και μάλιστα σε μια περίοδο που δείχνει τα δόντια της σε κάθε πτυχή της ζωής του λαού και της νεολαίας, αλλά και να διευρύνει τις «συναινέσεις» μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που έτσι κι αλλιώς ομονοούν στους στόχους της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είδε η κυβέρνηση στη χτεσινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία εκ μέρους ομόφυλων ζευγαριών.

Για «μια ακόμα μεταρρύθμιση» με στόχο μια «κοινωνική Ελλάδα» και μια «κοινωνία συμπεριληπτική» έκανε λόγο η Μ. Συρεγγέλα, εισηγήτρια της ΝΔ, ενώ απηύθυνε στις άλλες πολιτικές δυνάμεις κάλεσμα «να δουλέψουμε μαζί, να ενώσουμε δυνάμεις», προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Επιχειρώντας να διαχειριστεί τις διαφωνίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, παρουσίασε τις διατάξεις του νομοσχεδίου ως ρυθμίσεις που αφορούν μια «υπάρχουσα κατάσταση», επικεντρώνοντας στη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν παιδιά που ήδη μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια. Χαρακτηριστικά είπε πως το νομοσχέδιο «δεν επεκτείνει το δικαίωμα στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» και πως δεν κάνει «καμία αναφορά σε γονέα 1 και γονέα 2», καθώς «γονιός για εμάς σήμαινε και θα σημαίνει πατέρας και μητέρα».

Σε κλίμα συναίνεσης κινήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Αριστεράς, εμφανίζοντας την πολιτική πρωτοβουλία της ΝΔ ως ανταπόκριση στα αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων.

«Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχει αντίθετη γνώμη», ανέφερε η Ελ. Ακρίτα, εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας λίγο πολύ το νομοθέτημα της ΝΔ ως συνέχεια των πολιτικών πρωτοβουλιών του κόμματός της (επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια το 2015, νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου το 2017, αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια το 2018). Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να επιτραπεί η χρησιμοποίηση της παρένθετης κυοφορίας από ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, με το σκεπτικό ότι ο αποκλεισμός τους αποτελεί «ξεκάθαρη διάκριση», χωρίς να διατυπώσει την παραμικρή επιφύλαξη για τη διαμόρφωση μιας κερδοφόρας παγκόσμιας αγοράς, τα κέρδη της οποίας τροφοδοτούνται από την ακραία εκμετάλλευση γυναικών.

Το νομοσχέδιο «δεν προέκυψε ως συνειδητή επιλογή» της κυβέρνησης, αλλά ως μια προσπάθεια «pink washing» του πρωθυπουργού από το επικοινωνιακό του επιτελείο, ισχυρίστηκε ο Π. Χρηστίδης, ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι αν κάποιο άλλο κόμμα έφερνε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πρωταγωνιστούσε σε επιχειρήματα παρόμοια με αυτά που εκφράζονται από τον Αντ. Σαμαρά ή από τον Μ. Βορίδη. «Η ελληνική οικογένεια δεν απειλείται από την ισότητα στον πολιτικό γάμο, απειλείται από τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές», σημείωσε, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «δεν πιστεύει στο κράτος δικαίου».

Για «μέρα νίκης των κινημάτων κατοχύρωσης και υπεράσπισης ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων» έσπευσε να πανηγυρίσει ο Δ. Τζανακόπουλος, από τη Νέα Αριστερά, ενώ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για να εγκαλέσει το ΚΚΕ για... «ελλιπή μαρξισμό και διαλεκτικό υλισμό» και γειτνίαση των θέσεών του με αυτές της Εκκλησίας, αλλά και για να στήσει «μπουγάδα» δήθεν «προοδευτικότητας» στο αντιδραστικό νομοσχέδιο της ΝΔ. Ο ίδιος μάλιστα πέρα απ' τα άλλα αποδείχθηκε ότι έχει λειψή εικόνα για το πλαίσιο που διέπει την παρένθετη μητρότητα στη χώρα μας: Ετσι, ανέφερε ότι ο νόμος προβλέπει «αποκλειστικά αλτρουιστική παρένθετη κυοφορία», αποσιωπώντας πως πίσω από τις νομικές διατυπώσεις για τον «αλτρουισμό» οι ρυθμίσεις που έχουν εισαχθεί έχουν διακηρυγμένο στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε προορισμό «αναπαραγωγικού τουρισμού», προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Ο Π. Δημητριάδης απ' το μόρφωμα των Σπαρτιατών, αιτιολογώντας τη θέση τους κατά του νομοσχεδίου από αντιδραστικές θέσεις, επισήμανε ότι «ο γάμος είναι θεσμός που έχει θεσπιστεί κυρίως για την τεκνοθεσία, για να προστατεύσει την αναπαραγωγή του είδους και τα παιδιά που γεννιούνται εντός γάμου» και πως το κόμμα του το καταψηφίζει από «αγάπη προς την πατρίδα, το έθνος και την οικογένεια που έχει στηρίξει το έθνος».

Τις αντιδραστικές ομοφοβικές θέσεις της Νίκης αναπαρήγε ο Δ. Αποστολάκης, λέγοντας πως δεν αντιμάχονται «όσους παρεκκλίνουν απ' την ευλογημένη ετερόφυλη σχέση», αλλά απορρίπτουν την απόκλισή τους γιατί «κατά την ορθόδοξη πατερική διδασκαλία γεννά ένα πάθος εμπόδιο προς τη σωτηρία», προσθέτοντας πως θα το καταψηφίσουν και θα αγωνιστούν για την ακύρωσή του με κάθε νόμιμο μέσο, ακόμα και με δημοψήφισμα.

Απεναντίας ο Σπ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, επικρότησε την ισότητα στον πολιτικό γάμο και με αοριστολογίες περί αγάπης και αφοσίωσης που έχουν ανάγκη τα παιδιά, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν συμπεριέλαβε την παρένθετη μητρότητα για όλους, λέγοντας πως ούτως ή άλλως σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα η τεχνητή μήτρα και οι γονείς θα παραγγέλνουν το παιδί τους...

Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών θα συνεχιστούν την Τετάρτη, με την ακρόαση των φορέων, και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη με τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, για να ακολουθήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο, απαιτεί να καταργηθεί η εμπορική παρένθετη μητρότητα

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με κριτήριο τα συμφέροντα των παιδιών και των γυναικών. «Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με το νομοσχέδιο που φέρνει, στο όνομα της "ισότητας στον γάμο", προωθεί: Την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορευματοποίησης τόσο της διαδικασίας της τεκνοποίησης όσο και της τεκνοθεσίας (υιοθεσίας). Την επέκταση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, της ακραίας αυτής μορφής εκμετάλλευσης της γυναίκας, του σώματός της και της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Την υπονόμευση της ανάγκης του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Μας λένε ότι είναι διάκριση να μην μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να κάνουν γάμο, όπως τα ετερόφυλα, στο όνομα της "ίσης μεταχείρισης" και της ..."προόδου". Μας κρύβουν όμως ότι το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται σε κανένα ζήτημα ρύθμισης των προσωπικών σχέσεων του ομόφυλου ζευγαριού, ούτε και λύνει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα ομόφυλα όσο και τα ετερόφυλα ζευγάρια στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό που κατοχυρώνει το νομοσχέδιο είναι η κοινή γονική μέριμνα. Μας λένε ότι είναι δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών να γίνουν γονείς. Μας κρύβουν όμως ότι το νομοσχέδιο μέσω της κατοχύρωσης της τεκνοθεσίας θεσμοθετεί στην πράξη το εμπόριο των παιδιών και την εμπορική παρένθετη μητρότητα, καθώς μόνο μέσω αυτού του δρόμου μπορούν να γίνουν από κοινού γονείς», υπογραμμίζει η ΟΓΕ. «Σήμερα, τον 21ο αιώνα, δεν είναι πρόοδος γυναίκες φτωχές, ευάλωτες, πρόσφυγες, ακόμα και φοιτήτριες να εξαναγκάζονται να νοικιάζουν το σώμα τους, τη μήτρα τους και να μετατρέπονται σε μηχανές αναπαραγωγής παιδιών "κατά παραγγελία"», ξεκαθαρίζει.

«Η ΟΓΕ είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζουν όλα τα κόμματα που κινούνται στις ράγες της ΕΕ, γιατί είναι αποπροσανατολιστικό, ανορθολογικό, αντιδραστικό. Επεκτείνει την εμπορευματοποίηση της ζωής και του σώματος των γυναικών και των παιδιών, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», καταλήγει η Ομοσπονδία. Με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών, των γυναικών του καθημερινού μόχθου και των οικογενειών τους, διεκδικεί «αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για την ολόπλευρη στήριξη των παιδιών και της μητρότητας - πατρότητας», καθώς και την «κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας».

«Νέο Αριστερό» ... πλυντήριο της κυβέρνησης

Απ' ό,τι φαίνεται η ΝΔ βρήκε και νέο εισηγητή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, που ξεκίνησε στη Βουλή. Οχι μέσα από την κοινοβουλευτική της ομάδα, αλλά με ...μετεγγραφή από τη Νέα Αριστερά και ειδικότερα στο πρόσωπο του βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Και τι δεν ακούσαμε από τον εισηγητή της Νέας Αριστεράς στην προσπάθεια υπεράσπισης του νομοσχεδίου της ΝΔ! Καταρχάς, ανταγωνίζονται «στα ίσα» τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί να «μανατζάρει» καλύτερα την εμπορευματοποίηση της γυναίκας και του παιδιού, υπερασπιζόμενοι «εν χορώ» την «παρένθετη μητρότητα» ως δήθεν «αλτρουιστική πράξη»!

Τρίβουν τα χέρια τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι του «ιατρικού αναπαραγωγικού τουρισμού» βλέποντάς τους με τέτοια άμιλλα και ...αλτρουισμό να υπερασπίζονται την κερδοφορία τους, διευρύνοντας τα πεδία δράσης με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Επίσης, σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, η διάκριση του φύλου είναι «παρωχημένη»... Αρα είναι «παρωχημένα» και όσα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας έχουν απομείνει, κάτω από την πίεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δείχνουν τον δρόμο για την ισοπέδωση κάθε τέτοιου μέτρου, με τις ΗΠΑ να έχουν καταργήσει μέχρι και την άδεια μητρότητας με αποδοχές, στο όνομα της «μη διάκρισης»! Προφανώς από τέτοιες ...προοδευτικές πολιτικές εμπνέονται ο Τζανακόπουλος και οι άλλοι, παίζοντας ρόλο λαγού σε νέες ...προοδευτικές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Εφτασε στο σημείο να παραδίδει μαθήματα διαστρέβλωσης του διαλεκτικού υλισμού, για να υπερασπιστεί τις μεταμοντέρνες θεωρίες, που αρνούνται οποιαδήποτε αντικειμενική πραγματικότητα, φτάνοντας να αμφισβητούν τα βιολογικά χαρακτηριστικά του φύλου, παρουσιάζοντάς το ως κάτι ρευστό, που προσδιορίζεται από το υποκειμενικό βίωμα. Τέτοιο ...βέρτιγκο και αμετροέπεια από τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς, ο οποίος από τη μια επικαλείται τον Ενγκελς, που αποκάλυψε «την ανοιχτή ή καλυμμένη σπιτική σκλαβιά της γυναίκας» στη σύγχρονη κοινωνία, και από την άλλη υπερασπίζεται και ζητά να επεκταθεί ο αναχρονιστικός θεσμός του γάμου!

Οσο για την προσπάθεια ταύτισης των θέσεων του ΚΚΕ με αυτές της Εκκλησίας, ας το πουν αλλού το παραμύθι τους ο Τζανακόπουλος και οι άλλοι που ως κυβέρνηση δεν άγγιξαν καν τον διαχωρισμό του κράτους από την Εκκλησία, ενώ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους απέρριψαν τις σχετικές προτάσεις που έκανε το ΚΚΕ στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, για να διατηρείται ο «ομφάλιος λώρος». Απ' όπου και να το πιάσεις, καλύτερο πλυντήριο της πολιτικής της δεν θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση της ΝΔ...


Ψ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ