ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε όσους ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα

Με τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου
Με τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις ομιλίες του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στη Μάνδρα αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις. Μιλώντας στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Ούτε τα σόου με τις γραβάτες ούτε τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης, που διακινούν τα κυβερνητικά στελέχη, μπορούν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη συμφωνία για το χρέος φόρτωσε στο λαό μας ένα νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο.

Πώς αλλιώς μπορεί να μιλήσει κανείς για μια συμφωνία η οποία προβλέπει: Τσάκισμα των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση των δαπανών για την Υγεία, τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών, επιτάχυνση των πλειστηριασμών;

Κι όπως όλα τα μνημόνια, δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία που τσακίζουν το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αφού:

-- Προβλέπει ελάχιστο μισθό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων.

-- Προβλέπει επενδύσεις όπου τις χρειάζεται το κεφάλαιο.

-- Προβλέπει νέα απελευθέρωση της Ενέργειας.

-- Προβλέπει επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Με λίγα λόγια, αποδεικνύει πως η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί νέες θυσίες για τους εργαζόμενους, φτηνή εργατική δύναμη και απόλυτη ελευθερία στο μεγάλο κεφάλαιο για τις επενδύσεις του.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο καθένας ότι μετά από όλα αυτά είναι πρόκληση ο πρωθυπουργός να λέει "ότι η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα και περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη"!


Από πού κι ως πού οι συντάξεις πείνας, οι φόροι που θα πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι, είναι κοινωνική δικαιοσύνη;

Από πού κι ως πού ο λαός μας πρέπει να πανηγυρίζει, γιατί θα συνεχίζει να ματώνει για τα θεόρατα πλεονάσματα μέχρι το 2060;

Και επειδή πολλή συζήτηση γίνεται για το χρέος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κανένα πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν επίλυσε. Το αντίθετο. Κάνει ακριβώς ό,τι και οι προηγούμενοι, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Φορτώνει στον ελληνικό λαό ένα χρέος - το οποίο μάλιστα βαφτίζει βιώσιμο για να τον κοροϊδέψει.

Αυτό το χρέος, όμως, δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά η πολύπλευρη στήριξη του κεφαλαίου.

Δηλώνει μάλιστα και υπερήφανη για τις δεσμεύσεις, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα υλοποιήσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει υπερήφανη, γιατί θα συνεχίσει το χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα, τις μεταρρυθμίσεις στην αστική δικαιοσύνη. Δηλώνει περήφανη για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που η ίδια σχεδίασε με τις υποδείξεις βέβαια του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Δηλώνει περήφανη για τη δέσμευσή της να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους - με το ξεζούμισμα φυσικά του λαού - στόχους τους οποίους έχει συμφωνήσει με τους εταίρους της.

«Ο πιο καλός ο μαθητής» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Βεβαίως, υπάρχει κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος παραδέχεται ότι η δική του κυβέρνηση πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εχει δίκιο!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέτυχε να βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά, αυτή που δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Και μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε "ο πιο καλός, ο μαθητής"! Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε "ο πιο καλός, ο μαθητής" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή μας. Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για μια κυβέρνηση η οποία συμμετέχει - και μάλιστα ως σημαιοφόρος - στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ! Μετατρέπει την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με την επέκταση και αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα.

Αναπτύσσει "στρατηγικές συνεργασίες" με κράτη - δολοφόνους, όπως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό. Κοροϊδεύει λέγοντας ότι οι δολοφόνοι των λαών, ΝΑΤΟ - ΕΕ, εγγυώνται την ειρήνη και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με προοπτική την "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Δυτικά Βαλκάνια. Η πρόσφατη μάλιστα συμφωνία με την ΠΓΔΜ αυτόν ακριβώς το στόχο προωθεί. Για να μπάσουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Γι' αυτό και δεν αποτελεί λύση για τους λαούς, όχι μόνο της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αλλά συνολικά των Βαλκανίων.

Και η λεγόμενη "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Βαλκάνια όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, αλλά ανοίγει δρόμους για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση των ανιστόρητων θέσεων περί "μακεδονικής εθνικότητας" και "μακεδονικής γλώσσας", δηλαδή αποτελούν σπέρματα διαίρεσης των λαών, αναβίωσης επικίνδυνων εθνικισμών εκατέρωθεν, όχημα για αλλαγές συνόρων.

Πάρτε θέση δίπλα στο ΚΚΕ, δυναμώστε το παντού

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους όχι για να τους καθησυχάσουμε, ούτε για να τους χαϊδέψουμε τα αυτιά, όπως κάνουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Αλλά για να συζητήσουμε για το ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της εργατικής τάξης, του λαού, από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων. Εμείς οι κομμουνιστές δεν εφησυχάζουμε.

Αντίθετα, απευθύνουμε κάλεσμα επαγρύπνησης και ετοιμότητας στους εργάτες, στους ανέργους.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους του μόχθου, που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, που προβληματίζονται από τις εξελίξεις και αναζητούν απαντήσεις, που εκτιμούν τη συνέπεια με την οποία στέκεται το Κόμμα απέναντι στο λαό.

Παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή παρατηρήσεις, ξέρουμε ότι μας αναγνωρίζετε ότι:

-- Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, μέσω της εναλλαγής κυβερνήσεων εντός των τειχών, στις καρέκλες της αστικής εξουσίας.

-- Είναι μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα για να ανασάνει ο λαός.

-- Είναι η δύναμη που μπορεί - και το έχει αποδείξει - να ηγηθεί σε μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

-- Αντιπαλεύει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

-- Αγωνίζεται για την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, τα τσιράκια του.

-- Παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

-- Μάχεται για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας.

-- Για να ανέβει η συσπείρωση στα σωματεία, στις Επιτροπές Αγώνα, στους συλλόγους των επαγγελματιών και αγροτών, σε κάθε μορφή οργάνωσης "από τα κάτω".

-- Να δοθεί ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών, σε βάρος της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων, της εργοδοσίας.

Απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα μπορούν να δουν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν "μικρότερου κακού" τους οδηγούσε κάθε φορά στο μεγαλύτερο κακό. Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα. Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους δεν ακολούθησαν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ...

Απευθυνόμαστε σε όσους λένε: Ευτυχώς σ' αυτήν τη χώρα δεν θα υπάρξει σιγή νεκροταφείου, γιατί υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ.

Τους λέμε: Πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές, στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά, στα σχολεία και στις σχολές.

Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού. Και στα σωματεία, στους συλλόγους. Και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές.

Απευθυνόμαστε σε όσους αξιοποιούν σωστά την πείρα τους και μπορούν να δουν ότι οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές "αριστερά - δεξιά", "πρόοδος - συντήρηση" βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για να παίζουν το παιχνίδι του διπολισμού - δικομματισμού και να κρύβουν τη στρατηγική τους σύμπλευση.

Η πραγματική διαχωριστική γραμμή που υπάρχει στην κοινωνία, είναι μόνο ταξική. Από τη μία μεριά βρίσκονται οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες και τα νέα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Από την άλλη μεριά, μια χούφτα παράσιτα, εκμεταλλευτές καπιταλιστές. Η πολιτική πρόταση που απευθύνει το ΚΚΕ στο λαό μας ξεκινά από την ανασυγκρότηση του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, ικανού να ηγηθεί μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα αγκαλιάσει τη λαϊκή πλειοψηφία, όλα τα λαϊκά στρώματα, θα εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικεί μέτρα ανακούφισης και, το πιο σημαντικό, θα στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ