ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Γενάρη 2024 - Κυριακή 7 Γενάρη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 8

Στη μνήμη των αγωνιστών από τη Σαϊδόνα Μεσσηνιακής Μάνης:

ΗΛΙΑ ΝΟΕΑ (φωτ.), έφεδρου ανθυπολοχαγού στον πόλεμο της Αλβανίας, μέλους του ΚΚΕ, αρχηγού της ανταρτομάδας της Σαϊδόνας, που χτύπησε τους Ιταλούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους τον Μάρτη του 1942, καταδικάστηκε από έκτακτο ιταλικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε στην Καλαμάτα τον Μάη του 1942, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ (φωτ.), τελειόφοιτου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κομμουνιστή Ακροναυπλιώτη, από τους 200 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, ΛΕΩΝΙΔΑ (ΛΟΥΗ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ, που δολοφονήθηκε από Χίτες, στα 19 του χρόνια, τον Αύγουστο του 1947, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΒΑΣΟΥ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), έφεδρου ΕΛΑΣίτη, υπεύθυνου Κέντρου Πληροφοριών των ανταρτών του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 1976, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (ΛΟΥΛΑΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), υπεύθυνης Επιμελητείας των μαχητών του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 1988, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΩΝΤΑ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), μαχητή του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, τραυματία στη μάχη της Βαμβακούς Λακωνίας, που πέθανε το 1996, ΓΙΩΡΓΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΙΤΣΑΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), μαχήτριας του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που πέθανε το 2016, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ (φωτ.), μάχιμου δικηγόρου και αγωνιστή, που πέθανε το 2022, και ΚΩΣΤΑ ΞΥΔΕΑ (φωτ.), Ταγματάρχη του ΔΣΕ στο Συγκρότημα Ταϋγέτου, που έπεσε ηρωικά στα Πηγάδια Ταϋγέτου το 1949, ο Αριστοτέλης Καστριτσέας προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συντρόφου ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ (φωτ.), πρωτοπόρου ηγετικού στελέχους του Κόμματος στη Γερμανία, που παρέμεινε μέχρι τελευταία στιγμή αγωνιστής του Κόμματος, του γιου μου ΠΑΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, και της γυναίκας μου, ΘΕΟΔΩΡΑΣ, προσφέρω 40 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης.

Φιλιππίδης Παντελής

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ και της ΒΑΣΩΣ ΠΕΤΡΕΛΛΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που έμειναν πιστοί στην ιδεολογία και τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής τους, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα που τίμησαν.

Δήμητρα Πετρέλλη

***

ΦΩΤΟ 2

ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ του Μιχαήλ. Γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Μαχαραζίκ στο Καρς της Τουρκίας. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και σε ηλικία 8 χρόνων η μητέρα του πήρε τα 4 ορφανά παιδιά της (ο σύζυγός της είχε πεθάνει), ήρθαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στη σημερινή Μεθώνη (Ν. Ελευθεροχώρι) της Πιερίας. Αγρότης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία το 1935, απολύθηκε το 1936 ως στρατιώτης νοσοκόμος. Τον Σεπτέμβρη του 1940 κατετάγη ως έφεδρος και πήρε μέρος στο Αλβανικό μέτωπο, από όπου θεωρήθηκε απολυθείς την 1/5/1941. Στα χρόνια της Κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση έχοντας το ψευδώνυμο «Τίγρης», όπως τον θυμούνται συναγωνιστές του. Μετά την απελευθέρωση είχε την ίδια τύχη που επιφύλαξε το τότε καθεστώς σε όσους είχαν αντιστασιακή δράση, διώξεις, βασανισμούς, φυλακίσεις, εξορίες. Κυνηγήθηκε, πιάστηκε, όμως κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (στο διπλανό χωριό - Παλιό Ελευθεροχώρι), πήδηξε από το αυτοκίνητο και κατάφερε να διαφύγει. Ανέβηκε στο βουνό και εντάχθηκε στον Δημοκρατικό Στρατό της περιοχής που δρούσε στα Πιέρια. Από το 1949 η τύχη του αγνοούνταν. Μετά από πολλά χρόνια και από σκόρπιες πληροφορίες μάθαμε ότι σκοτώθηκε στο Ελατοχώρι Πιερίας το 1949.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
Η σύζυγός του ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΟΡΦΥΡΙΔΟΥ του Νικολάου. Γεννήθηκε το 1920, το γένος Παντελή, αγωνίστρια της ζωής, φυλακίστηκε μαζί με τον νεογέννητο γιο της (1947), στις φυλακές της Κατερίνης για να ασκηθεί πίεση στον σύζυγό της να παρουσιαστεί. Χήρα πλέον, περιμένοντας καρτερικά κάποια στιγμή την επιστροφή του, μεγάλωσε με στερήσεις τα 3 από τα 4 παιδιά της (το δεύτερο στη σειρά κορίτσι έχασε τη ζωή της σε ηλικία 10 μηνών λόγω των κακουχιών της κατοχής) ξενοδουλεύοντας στα χωράφια των συγχωριανών της. Πέθανε με τον καημό της προσμονής το 1998.

Στη μνήμη τους ο γιος τους Τάσος Πορφυρίδης προσφέρει 50 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Καλογρέζας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΣΗ, μαχητή του ΔΣΕ στην Κεφαλονιά, Κεφαλονίτες ναυτεργάτες προσφέρουμε 500 ευρώ στην ΚΟ Κεφαλονιάς για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Ο Θανάσης Τσάσης, παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας από το Επανοχώρι Κεφαλονιάς, με αδέλφια στον ΕΛΑΣ Κεφαλονιάς, εντάχθηκε στον ΔΣΕ Κεφαλονιάς μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Συμμετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις του ΔΣΕ στην ομάδα του Φώτη Σγούρου. Ο αδελφός του Γεράσιμος δολοφονήθηκε στην περιοχή της Λειβαθούς την άνοιξη του 1949. Η δράση του ΔΣΕ Κεφαλονιάς αποτελεί μοναδικό ιστορικό φαινόμενο λόγω της απουσίας ανεφοδιασμού και της μακροχρόνιας δράσης σε νησί. Μετά την εξόντωση της πλειοψηφίας των ανδρών του ΔΣΕ και με απουσία νερού και φαγητού, οι τελευταίοι μαχητές του ΔΣΕ βρέθηκαν κρατούμενοι στα χέρια του αστικού στρατού. Για τον Θ. Τσάση ακολούθησε φυλάκιση και εξορία σε Κύθηρα, Πάρο και Αη - Στράτη, γεγονός που επαναλήφθηκε με την έλευση της χούντας.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΤΡΕΛΛΗΣ
Ο Θανάσης Τσάσης στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στον τρίχρονο ταξικό αγώνα και τη χούντα ασχολήθηκε με αγροτικές εργασίες και την παραγωγή ασβέστη και κάρβουνου, εργασίες που συνέχισε και μετά τη χούντα και ήταν οι μόνες που επέτρεπαν οι αρχές εξαιτίας του μητρώου του και του φακέλου του. Στάθηκε υπόδειγμα αγωνιστή, βιοπαλαιστή και μαχητή της ζωής μέχρι το τέλος της ζωής του. Αντάξιος των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού της Κεφαλονιάς.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΙΤΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΣΙΤΗ ΕΛΕΝΗΣ, από το χωριό Εμμανουήλ Παππά Σερρών, και ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ και ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ από το χωριό Σιταριά Διδυμότειχου Εβρου, προσφέρουμε 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Πύλης Τρικάλων.

Τα παιδιά τους Σίτης Στέφανος και Σίτη Βασιλική

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα αδέρφια του Δήμητρα, Νίκη και Στράτος

***

ΦΩΤΟ 2

Συμπληρώνονται 9 μήνες από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ. Στοργική, ακούραστη, δυναμική, άνθρωπος της προσφοράς. Το τελευταίο μέλος από τα αδέρφια της οικογένειας Σεμίκιν. Κόρη του ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΕΜΙΚΙΝ, μπολσεβίκου, κομμουνιστή της Οκτωβριανής Επανάστασης, στελέχους, καθοδηγητικού οργάνου, Γραμματέα όλου του Νότιου Καζακστάν. Ενας από τους πρώτους κομμουνιστές μαχητές, που κατετάγη στον ηρωικό Κόκκινο Στρατό ως αξιωματικός και έπεσε στο πεδίο της μάχης στο Λένινγκραντ. Μεταξύ αυτών τιμάμε την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οπότε κλείνουν 78 χρόνια από το τέλος του πιο αιματηρού πολέμου που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Τεράστια η προσφορά του Κόμματος των Μπολσεβίκων, ψυχής της λυσσώδους αντίστασης του ηρωικού Κόκκινου Στρατού και του σοβιετικού λαού, με 20 εκατομμύρια θύματα, για την ήττα του φασιστικού τέρατος, καταδιώκοντας τα ναζιστικά στρατεύματα μέχρι τη «φωλιά του ναζισμού», το Βερολίνο, και τη συνθηκολόγηση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ
Στη μνήμη τους ο σύζυγος Κωνσταντίνος, τα παιδιά και τα εγγόνια Νίκος, Θοδωρής, Ζωή, Ελένη, Εύη, Αρης Καλλιγιαννίδης προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

***

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΑΪΚΑ η οικογένειά της προσφέρει 200 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» μέσω του Παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

***

ΦΩΤΟ 3

Σαράντα έξι χρόνια πέρασαν από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Αντίστασης και στέλεχος του ΚΚΕ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Σε ηλικία 22 χρόνων παίρνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση, αναδεικνύεται λοχαγός του ΕΛΑΣ και διακρίνεται για τον ηρωισμό του στη μάχη της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι. Η δράση του συνεχίστηκε και ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των Αγγλων που τον εξόρισαν στην Ελ Ντάμπα. Τα δικαστήρια σκοπιμότητας τον καταδίκασαν αργότερα σε ισόβια δεσμά. Αποφυλακίστηκε το 1961 και δούλεψε επικεφαλής της ΤΕ, της ΕΔΑ στη Δραπετσώνα. Ο Χρήστος, που πέρασε τα μισά από τα σύντομα χρόνια της ζωής του στις φυλακές και τις εξορίες, το 1967 συλλαμβάνεται από τη δικτατορία, φυλακίζεται και βγαίνει το 1971.

Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη των συντρόφων ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΠΑΥΛΟΥ και ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, που συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν για 5 χρόνια για την αντιστασιακή τους δράση και αποφυλακίστηκαν με την πτώση της δικτατορίας, οι οικογένειες Ιωακειμίδη και Τσολακίδη προσφέρουμε 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής, για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Οι αγώνες σας για να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία που ονειρευόμαστε συνεχίζεται και σε αυτόν τον δρόμο θα είσαστε πάντα μαζί μας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συναγωνίστριας ΧΑΡΑΣ ΒΑΞΑΛΗ, που συμπλήρωσε έναν χρόνο που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο κόμμα του οποίου τα ιδανικά πίστευε μέχρι το τέλος της ζωής της, ο Γιάννης Μυλωνάς 50 ευρώ και η Κούλα Κρεμμύδα 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά. Συναγωνίστρια Χαρά, θα είσαι πάντα κοντά μας στη δράση και στους αγώνες μας. Δεν σε ξεχνάμε.

ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΝΟΕΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Η ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας του ΚΚΕ αφιερώνει το «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης, στις 17/12, ύψους 800 ευρώ, στη μνήμη του πρόσφατα αποθανόντος συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ.

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη της πολυαγαπημένης μας ΦΡΟΣΩΣ ΓΙΑΓΟΥΡΤΑ, η οποία «έφυγε» τόσο νωρίς, στις 18/7/2020, ενός ανθρώπου προοδευτικού με ευρύ πνεύμα και ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλίας, της δοτικότητας και της αλληλεγγύης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

Η κόρη, η αδελφή, ο σύζυγος

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων της Οργάνωσής μας ΗΛΙΑ ΜΠΛΕΤΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (Μπάμπη) ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (Μπάμπη) ΚΟΒΑΝΗ και του πρόσφατα απολεσθέντος ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων.

σ. Γ. Κυριαζής και Α. Κυριαζή


ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΔΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΥΔΕΑΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΙΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΙΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗΣ

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΒΑΣΟΣ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΟΥΛΑ) ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ

ΕΛΕΝΗ ΣΙΤΗ
ΕΛΕΝΗ ΣΙΤΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΕΡΕΜΑΚΗΣ

ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΛΕΤΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

ΦΡΟΣΩ ΓΙΑΓΟΥΡΤΑ
ΦΡΟΣΩ ΓΙΑΓΟΥΡΤΑ

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΟΡΦΥΡΙΔΟΥ
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΟΡΦΥΡΙΔΟΥ

ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΕΛΛΗ
ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΕΛΛΗ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΕΜΙΚΙΝ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΕΜΙΚΙΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΕΑΣ

ΧΑΡΑ ΒΑΞΑΛΗ
ΧΑΡΑ ΒΑΞΑΛΗ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΣ

ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΣΗΣ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ