ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019
Στο 59,87% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Πάνω από το μισό τους πλάνο έχουν ήδη καλύψει όλες οι Κομματικές Οργανώσεις

Στον δεύτερο μήνα μπαίνει η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, και μετά το πρόσφατο «κλείσιμο» της Δευτέρας 2/12, το πανελλαδικό πλάνο καλύπτεται κατά 59,87%. Ολες οι Οργανώσεις Περιοχής έχουν καλύψει το μισό τουλάχιστον πλάνο τους, με την ΚΟ Εξωτερικού να παραμένει στην πρώτη θέση, φτάνοντας στο 87,72%, αποτελώντας «πρόκληση» για τις υπόλοιπες Οργανώσεις να φτάσουν τόσο ψηλά σχεδόν ένα μήνα πριν ολοκληρωθεί η μάχη.

Στη δεύτερη θέση πέρασε η ΚΟ Αιγαίου με 73,97%, αφήνοντας στην τρίτη θέση την ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης που φτάνει στο 71,18%. Στην 4η θέση παρέμεινε και αυτή τη βδομάδα η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 65,43% και ακολουθεί η ΚΟ Θεσσαλίας που περνώντας στην 5η θέση με 60,67% επιχειρεί να την πλησιάσει, αφού βρίσκεται σε άμιλλα μαζί της. Η ΚΟ Αττικής έφτασε στην 6η θέση με 60,67%, μεγαλώνοντας κι άλλο τη διαφορά της στην άμιλλα με την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, η οποία έπεσε στη 10η θέση με 53,36%. Η ΚΟ Πελοποννήσου, από την 5η έπεσε στην 7η θέση με 60,08%. Η ΚΟ Κρήτης παραμένει στην 8η θέση με 57,90%, στην 9η θέση πέρασε η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 53,39%. Η κατάταξη ολοκληρώνεται με την ΚΟ Ηπείρου που έφτασε στο 50,63% και την ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας με 50,50%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 56,40%, ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 57%.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της άμιλλας ανάμεσα στις ΚΟ, τον ...δύσκολο δρόμο φαίνεται να επιλέγει η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, βάζοντας ψηλά τον πήχη και καλώντας σε άμιλλα την ΚΟ Αιγαίου, παρόλο που η Οργάνωση των νησιών προηγείται 20% των Ρουμελιωτών. Στο κάλεσμά της η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας, αφού θυμίζει ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια «κέρδισε» την άμιλλα με τις ΚΟ Πελοποννήσου και Θεσσαλίας, δηλώνει ότι έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να αξιοποιήσει «τις σημαντικές εφεδρείες για τον δεύτερο μήνα της Οικονομικής μας Εξόρμησης, στην ευγενή αλλά δύσκολη άμιλλα με τους συντρόφους του Αιγαίου». Καλεί να δοθεί η μάχη «με πείσμα για να κάνουμε το Κόμμα μας ικανό να δρα σε όλες τις συνθήκες. Δυναμώνουμε την προσπάθεια αυτή, η δράση μας να γίνει πιο αποτελεσματική, εξασφαλίζοντας από το υστέρημα των κομμουνιστών της περιοχής, των φίλων του Κόμματος τα αναγκαία οικονομικά για να φτάσει παντού η φωνή του ΚΚΕ».

Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Σήμερα Τετάρτη, η ΚΟΒ Ευκαρπίας διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χ. Τσακίρης» (οδός Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) με προβολή ταινίας.

Την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, η ΚΟ Καρύστου διοργανώνει λαϊκό γλέντι, στην ταβέρνα «Ο Ζούρας», στις 8.30 μ.μ. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη:

-- H ΚΟΒ Καλαμπάκας καλεί σε συγκέντρωση - συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στην Ταβέρνα «Δίας» (οδός Τρικάλων 150). Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Καβάλας καλεί σε συνεστίαση, στις 9 μ.μ., στη φοιτητική Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας.

-- Η ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά καλεί σε λαϊκό γλέντι στις 8.30 μ.μ., στο Ε1 ΚΑΠΗ Πειραιά (Καλλέργη 142).

-- Οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού Αττικής καλούν σε γλέντι, στις 8 μ.μ., στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας (Πριάμου & Πρέσπας, Ιλιον).

Ξεπέρασε το 70% η ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποίησε η ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας το «κλείσιμο» για την Οικονομική Εξόρμηση την περασμένη Δευτέρα, 2 Δεκέμβρη, στα γραφεία της στην Πτολεμαΐδα. Φαγητό και κρασί περίμεναν εκεί τους συντρόφους από το Κόμμα και την ΚΝΕ οι οποίοι κατέφθαναν για το «κλείσιμο», βλέποντας με ικανοποίηση την ΤΟ να φτάνει στο εντυπωσιακό 70,42% του πλάνου της και να υπερβαίνει το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει. Στην πρώτη θέση των ΚΟΒ, μάλιστα, βρίσκεται η ΚΟΒ ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ, που έχει φτάσει στο 85%.

Η καλή αυτή απόδοση προήλθε από την εισφορά «κόκκινων μεροκάματων» από μέλη και φίλους του Κόμματος, αλλά και από το πλατύ άνοιγμα με το κουπόνι στους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Η ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου κατάφερε να πετύχει την κάλυψη αυτού του ποσοστού σε συνθήκες ανάπτυξης πλατιάς πολιτικής παρέμβασης στην ΠΕ Κοζάνης και τους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ ΑΕ για την προβολή των θέσεων του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ενέργεια, και παράλληλα με την προσπάθεια για ανάπτυξη αγώνων ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου έχει καλέσει σε άμιλλα την ΤΟ Κοζάνης, που μέχρι και σήμερα κινείται με ...«χαμηλές ταχύτητες», και όπως έλεγαν τα μέλη του Κόμματος ελπίζουν «να αποδεχτούν οι σύντροφοι την άμιλλα και να βάλουν τα δυνατά τους για την κάλυψη των πλάνων».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Ναυπηγείων και Μετάλλου Αθήνας της ΤΕ Βιομηχανίας Αττικής καλούν σε εκδήλωση στο δημαρχείο Χαϊδαρίου (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), με θέμα «Η Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη συμφέρουσα για τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευή και το λαό μας». Θα μιλήσει ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 10 π.μ., η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών (Λεωφόρος Α. Φλέμινγκ 43, Αγ. Ιωάννης Ρέντη), με θέμα «Οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ/ΙΜΟ) για τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του θείου (SOx) από τα καυσαέρια των πλοίων από 1/1/2020. Scrubbers και καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και οι νέες δυσκολίες για τα πληρώματα». Την εισήγηση θα κάνει ο Ηλίας Μπιλάλης, ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ, υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Ναυπηγικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ.

Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής καλεί σε εκδήλωση παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949), στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως, Λ. Καβάλας). Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ.

-- Επίσης στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Μίκρας Κ. Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», στο δημαρχείο Τριλόφου. Θα μιλήσουν ο Βασίλης Μπαλτίκας, πολιτικός μηχανικός και μέλος της Ομάδας Οικονομίας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, και ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας και δημοτικός σύμβουλος Θέρμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ