Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019
Στο 59,87% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Πάνω από το μισό τους πλάνο έχουν ήδη καλύψει όλες οι Κομματικές Οργανώσεις

Στον δεύτερο μήνα μπαίνει η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, και μετά το πρόσφατο «κλείσιμο» της Δευτέρας 2/12, το πανελλαδικό πλάνο καλύπτεται κατά 59,87%. Ολες οι Οργανώσεις Περιοχής έχουν καλύψει το μισό τουλάχιστον πλάνο τους, με την ΚΟ Εξωτερικού να παραμένει στην πρώτη θέση, φτάνοντας στο 87,72%, αποτελώντας «πρόκληση» για τις υπόλοιπες Οργανώσεις να φτάσουν τόσο ψηλά σχεδόν ένα μήνα πριν ολοκληρωθεί η μάχη.

Στη δεύτερη θέση πέρασε η ΚΟ Αιγαίου με 73,97%, αφήνοντας στην τρίτη θέση την ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης που φτάνει στο 71,18%. Στην 4η θέση παρέμεινε και αυτή τη βδομάδα η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 65,43% και ακολουθεί η ΚΟ Θεσσαλίας που περνώντας στην 5η θέση με 60,67% επιχειρεί να την πλησιάσει, αφού βρίσκεται σε άμιλλα μαζί της. Η ΚΟ Αττικής έφτασε στην 6η θέση με 60,67%, μεγαλώνοντας κι άλλο τη διαφορά της στην άμιλλα με την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, η οποία έπεσε στη 10η θέση με 53,36%. Η ΚΟ Πελοποννήσου, από την 5η έπεσε στην 7η θέση με 60,08%. Η ΚΟ Κρήτης παραμένει στην 8η θέση με 57,90%, στην 9η θέση πέρασε η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 53,39%. Η κατάταξη ολοκληρώνεται με την ΚΟ Ηπείρου που έφτασε στο 50,63% και την ΚΟ Δυτ. Μακεδονίας με 50,50%. Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 56,40%, ενώ η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 57%.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της άμιλλας ανάμεσα στις ΚΟ, τον ...δύσκολο δρόμο φαίνεται να επιλέγει η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, βάζοντας ψηλά τον πήχη και καλώντας σε άμιλλα την ΚΟ Αιγαίου, παρόλο που η Οργάνωση των νησιών προηγείται 20% των Ρουμελιωτών. Στο κάλεσμά της η ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας, αφού θυμίζει ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια «κέρδισε» την άμιλλα με τις ΚΟ Πελοποννήσου και Θεσσαλίας, δηλώνει ότι έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να αξιοποιήσει «τις σημαντικές εφεδρείες για τον δεύτερο μήνα της Οικονομικής μας Εξόρμησης, στην ευγενή αλλά δύσκολη άμιλλα με τους συντρόφους του Αιγαίου». Καλεί να δοθεί η μάχη «με πείσμα για να κάνουμε το Κόμμα μας ικανό να δρα σε όλες τις συνθήκες. Δυναμώνουμε την προσπάθεια αυτή, η δράση μας να γίνει πιο αποτελεσματική, εξασφαλίζοντας από το υστέρημα των κομμουνιστών της περιοχής, των φίλων του Κόμματος τα αναγκαία οικονομικά για να φτάσει παντού η φωνή του ΚΚΕ».

Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Σήμερα Τετάρτη, η ΚΟΒ Ευκαρπίας διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χ. Τσακίρης» (οδός Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) με προβολή ταινίας.

Την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, η ΚΟ Καρύστου διοργανώνει λαϊκό γλέντι, στην ταβέρνα «Ο Ζούρας», στις 8.30 μ.μ. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη:

-- H ΚΟΒ Καλαμπάκας καλεί σε συγκέντρωση - συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στην Ταβέρνα «Δίας» (οδός Τρικάλων 150). Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Καβάλας καλεί σε συνεστίαση, στις 9 μ.μ., στη φοιτητική Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας.

-- Η ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά καλεί σε λαϊκό γλέντι στις 8.30 μ.μ., στο Ε1 ΚΑΠΗ Πειραιά (Καλλέργη 142).

-- Οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού Αττικής καλούν σε γλέντι, στις 8 μ.μ., στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας (Πριάμου & Πρέσπας, Ιλιον).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org