Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10903

ΝΑΤΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στρώνουν το έδαφος για επέμβαση στη Λιβύη

Ετοιμάζεται στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, με στόχο τα πετρέλαια. Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί ρόλο στο ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι.


ΣΕΛ.  12  -  13
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΕΛΛΟΥ
Για το Κομμουνιστικό Κόμμα στον 21ο αιώνα

Η ιδεολογική και στρατηγική ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος είναι διαλεκτικά συναρτώμενο εθνικό - διεθνιστικό καθήκον κάθε Κομμουνιστικού Κόμματος.


ΣΕΛ.  7  -  9

ΩΡΙΜΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
  • Η αντεργατική αντιλαϊκή επέλαση, με τη νέα επικαιροποίηση του μνημονίου, αποκαλύπτει ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο συνεχίζουν αταλάντευτα στην παραπέρα δραστική μείωση των μισθών, στη γενίκευση της προσωρινής - ελαστικής εργασίας, στην ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των δαπανών στην Υγεία και στις εναπομείνασες κοινωνικές δαπάνες, σε νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και νέες ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις.
  • Η μόνη απάντηση είναι η ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική, που πρέπει να αποκτά μαζικό, οργανωμένο και μόνιμο χαρακτήρα. Στο κέντρο της πάλης να μπαίνει η ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης, άλλης πολιτικής, αλλαγής τάξης στην εξουσία. Σ' αυτό τον αγώνα η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ, στο μετωπικό τους σχήμα, αποτελεί τον ισχυρό μοχλό. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ο πρωταρχικός όρος για αλλαγές σ' αυτήν την προοπτική, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΣΕΛ.  2  -  3,   6,   10  -  11

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα η αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά

Γονείς και παιδιά σήμερα στον Περισσό θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφαντώσουν στην αποκριάτικη γιορτή της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 10 π.μ. εργαστήρι μάσκας και χαρταετού, στις 12.00 χοροθεατρική παράσταση «ο Αγησίλαγος» από ομάδα της ΚΝΕ, στις 12.30 μ.μ. αποκριάτικο ξεφάντωμα με γαϊτανάκι και πολλές - πολλές εκπλήξεις...



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμπάνια ενάντια στα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  18
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Στην αμάθεια τα παιδιά του λαού

ΣΕΛ.  19
ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
Για την άνοδο της ταξικής πάλης

ΣΕΛ.  14
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Δόγμα τους η καταστολή του λαού

ΣΕΛ.  21
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ιδεολογία της ο αντικομμουνισμός

ΣΕΛ.  22
ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πληρώνει ο λαός κερδίζει το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  24
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Κλιμάκωση με κινητοποιήσεις στις 10 Μάρτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν νέα αγωνιστικά «ραντεβού» και μετατρέπουν τη μέρα αυτή σε σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια σε όσους τσακίζουν τη ζωή μας, στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων τους. Ηδη, στην Αθήνα, έχει οριστεί η συγκέντρωση για τις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.


ΣΕΛ.  15  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ